Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αγαπημένοι μας συμμαθητές

Δηλώνουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αθήνας είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα που δίνετε για εσάς και τις οικογένειας σας, για να έχετε δουλειά και να έχουν τα παιδιά σας φαγητό. Δηλώνουμε ότι θα σας υποδεχτούμε μαζί με τον λαό της Αθήνας την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 16.00 στην Ομόνοια.

Δεν είστε μόνοι σας! Τα παιδιά σας δεν είναι μόνα τους. Γιατί όπως κλείνουν την ΛΑΡΚΟ, κλείνουν και τις επιχειρήσεις των γονιών μας και πετάνε τους γονείς μας στον δρόμο.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, το κράτος και οι κυβερνήσεις δεν υπολογίζουν το πώς θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Παίρνουν μέτρα μόνο με ένα κριτήριο: το κέρδος των λίγων και όχι τις ζωές των πολλών.

Γιατί αν τους ένοιαζε η ζωή όλων των εργαζομένων, δεν θα έκλειναν τα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ που θα βοηθούσαν συνολικά το λαό της χώρας μας να ζει καλύτερα.

Γιατί όπως εσείς έχετε την αγωνία για το αν θα τα βγάλετε πέρα, έτσι και οι δικοί μας οι γονείς αγωνιούν για το μέλλον που προσπαθούν να μας προσφέρουν.

Γιατί δίνετε έναν τεράστιο και δίκαιο αγώνα και αν κάτι καταλάβαμε από όλους τους αγώνες που κι εμείς δίνουμε για την Παιδεία μας και ένα καλύτερο σχολείο, είναι ότι δύναμή μας είναι ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των φοιτητών, των μαθητών.

Γιατί όσα μαθήματα κι αν κάνουμε στο σχολείο, ο δικός σας αγώνας είναι μάθημα ζωής.

Σας δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανοι που θα έχουμε την τιμή να σας υποδεχτούμε, να φωνάξουμε μαζί σας ότι πάνω από τα κέρδη τους εμείς βάζουμε τις ζωές μας! Γιατί είμαστε κι εμείς παιδιά εργαζομένων, έχουμε τα ίδια άγχη με τα παιδιά σας.

Σας βεβαιώνουμε ότι θα παλέψουμε μέσα από τα 5μελη και 15μελη μας, θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να γίνουμε η φωνή σας, η φωνή των συμμαθητών μας από τη Λάρυμνα. Για να μάθουν την αλήθεια οι συμμαθητές μας, να είμαστε χιλιάδες μαζί σας στις 28/3!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

 

Comments are closed.