Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας που διώκονται από την κυβέρνηση γιατί αγωνίζονται!

Η θέση όλων των μαθητών είναι δίπλα στους καθηγητές μας, που η κυβέρνηση τους σέρνει στα δικαστήρια λες και είναι εγκληματίες, επειδή έκαναν απεργία. Τους κυνηγάει γιατί αγωνίζονται ενάντια στην άδικη και εκβαστική αξιολόγηση που θέλει να κάνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που στην ουσία δε λύνει κανένα από τα προβλήματα στα σχολεία μας.

Ξέρουμε τους αγώνες που δίνουν καθημερινά πολλοί καθηγητές μας, για να μας δώσουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν μέσα σε ένα σχολείο που είναι βαρετό, ανταγωνιστικό και μέσα στην πίεση της παπαγαλίας απλά για να αδώσουμε εξετάσεις, όχι για να μάθουμε και να αναπτυχθούμε ολόπλευρα. Το μάθημα γίνεται με τέτοιους όρους και μάλιστα συχνά σε αντίξοες συνθήκες, αφού τα σχολεία και οι τάξεις μας σε πολλές των περιπτώσεων είναι ακατάλληλα. Έχουμε «βαρεθεί» να καταγγέλουμε καλοριφέρ που σκάνε, ηλεκτροπληξίες συμμαθητών μας σε παλιά καλώδια, τζάμια να σπάνε, σοβάδες να πέφτουν, προάυλια να πλημμυρίζουν. Σε αυτά τα σχολεία κάνουν μάθημα οι εκπαιδευτικοί μας.

            Μας κοροϊδεύουν κανονικά και δεν πρόκειται να τους περάσει!

Αν πραγματικά η κυβέρνηση ήθελε να αξιολογήσει τα σχολεία μας και την εκπαιδευτική διαδικασία, θα έπαιρνε μέτρα για να μονιμοποιήσει τους εκπαιδευτικούς διευκολύνοντας το δικό τους έργο και τη δική μας προσπάθεια.

Αν την ενδιέφερε πως κάνουμε μάθημα θα κάλυπτε τα κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς, που τελειώνει η σχολική χρονιά και ακόμη λείπουν.

Θα αύξανε τη χρηματοδότηση για να γίνουν έλεγχοι και επισκευές στα σχολεία μας, να φτιαχτούν νέα με σύγχρονες υποδομές , γήπεδα και εργαστήρια.

Θα μείωνε τους μαθητές ανά τάξη για να είναι το μάθημα πιο δημιουργικό και αποδοτικό.

Θα έδινε σύνταξη στους εκπαιδευτικούς νωρίτερα, όχι όπως τώρα που τους κρατά στις σχολικές τάξεις για δεκαετίες, τη στιγμή  που χιλιάδες απόφοιτοι καθηγητικών σχολών είναι άνεργοι.

Θα, θα, θα…

Τίποτα από αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει. Αυτή είναι η πραγματική αξιολόγηση για τις δικές μας ανάγκες και σε αυτή η κυβέρνηση αξιολογείται με 0!

 Η κυβέρνηση το μόνο που θέλει είναι να σταματήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών μας και τους δικούς μας, που φέτος για ακόμα μία χρονιά ήταν πολλές φορές κοινοί.

Γιατί μαζί εκπαιδευτικοί και μαθητές αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για να βελτιωθεί το σχολείο ας.

Μαζί πήγαμε κόντρα στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, γιατί ξέρουμε τις μάχες που δίνουμε στο δημόσιο σχολείο για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Μαζί κατεβήκαμε στο δρόμο για να μην συγακλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Μαζί προσπαθούμε να δώσουμε ζωή στο σχολείο μας, παρά τα προβληματά του. Να είναι το σχολείο δημιουργικό, να μην είναι και να μη νιώθει κανένα παιδί μόνο του στις δυσκολίες (οικονομικές, κοινωνικές).

Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί μας, μας προστάτευσαν και στάθηκαν δίπλα μας όταν το Υπουργείο Παιδείας μας τρομοκρατούσε με αποβολές και υποχρεωτικό webex όταν απλά αγωνιζόμασταν για το δικαίωμα στην Παιδεία για όλα τα παιδιά ανεξαρτητα από την οικονομική κατάσταση της οικογένειεάς τους.

Μας είπαν πολλές φορές την αλήθεια μέσα στην τάξη, συζητήσαμε για δύσκολά κοινωνικά θέματα που μας καίνε όταν όλοι οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν ως παιδιά που δεν έχουμε γνώμη, απορίες, δικαίωμα έκφρασης.

Αυτά φοβάται η κυβέρνηση. Για αυτό κυνηγά τους εκπαιδευτικούς. Τους θέλει «σκυφτούς», να μην αντιδούν, να μην αγωνίζονται μέσω και της αξιολόγησης. Και για εμάς τους μαθητες λέει τώρα πως θα φέρει νέες ποινές,  όταν αγωνιζόμαστε.

Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς μας και τους δηλώνουμε ότι ο αγώνας που δίνουν είναι δίκαιος και ένα ακόμα μάθημα για εμάς. Πίσω από τον αγώνα για τα δικαιώματά μας δεν κάνει κανείς και καμία μας. Είμαστε μαζί σας!

Καλούμε όλα τα μαθητικά συμβούλια να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με αυτό το κείμενο στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία τους.

         ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.