Ξεσηκωμός παντού! Η κυβέρνηση φέρνει σε ψήφιση τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Παρασκευή 8 Μαρτίου ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ- ΜΑΘΗΤΩΝ 12.00 στα Προπύλαια!

Οι χιλιάδες που κινητοποιούμαστε με όλους τους τρόπους πάνω από 2 μήνες, μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, όλο τον λαό για να μην γίνει η αδικία νόμος στην Παιδεία μας, για να έχουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, έχουμε κάνει ξεκάθαρο στην κυβέρνηση ότι μας έχει απέναντι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ “δουλεύει” για να κερδίζουν οι φροντηστηριάρχες, οι κολλεγιάρχες, οι επιχειρηματίες έμποροι πτυχίων. Γι’ αυτό θέλει να ψηφίσει την Παρασκευή το νομοσχέδιο της αδικίας και κάνει πως δεν ακούει τους μαθητές, τους φοιτητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που σαν μια γροθιά έχουμε απορρίψει αυτά τα σχέδια!
Με τον αγώνα μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το νόμο τους. Με τον αγώνα μας μαθεύτηκε η αλήθεια για το νομοσχέδιο και δεν πέρασε το σχέδιο τους να περάσει ένας νόμος «νύχτα».  Με τον αγώνα μας πήγαμε κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές και μαθητές είναι με το ΔΙΚΙΟ!
Η κυβέρνηση είναι με το ΑΔΙΚΟ!

ΑΔΙΚΟ η Παιδεία να είναι εμπόρευμα για όποιον έχει λεφτά και όχι αγαθό για όλους. Να αγοράζονται τα ΟΝΕΙΡΑ! Γιατί με το νομοσχέδιο οι πολλοί με 9.000 μόρια δε θα περνάμε ούτε απέξω από το Πανεπιστήμιο και όποιοι λίγοι έχουν 120.000 ευρώ και γράφουν 9.000 θα σπουδάζουν ΙΑΤΡΙΚΗ.

Εμείς θα πρέπει να βγάλουμε 18 για να περάσουμε Δημόσια Νομική, ενώ στην Ιδιωτική η ΕΒΕ θα είναι περίπου 8! ΕΛΕΟΣ!

ΔΙΚΑΙΟ είναι το σχολείο να βοηθά ισότιμα όλα τα παιδιά να προοδεύουν, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν και να μη τα διαχωρίζει σε πλούσια και φτωχά.

ΑΔΙΚΟ είναι να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η Δημόσια Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία μας.
Άλλωστε, τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και με το νομοσχέδιο δε βελτιώνεται κανένα από τα προβλήματά τους. Μόνο οι αλυσίδες φροντιστηρίων, οι έμποροι πτυχίων και οι πλούσιοι χαίρονται!

ΔIKAIO είναι να γίνουν πράξη τα αιτήματά μας. Ό,τι φωνάζουμε τόσα χρόνια για να βελτιωθεί το σχολείο μας. Αύξηση χρηματοδότησης για να μην μας πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια και να μην πλημμυρίζουν τα προαύλια, πρόσληψη καθηγητών, κατάργηση ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων, δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, σχολείο δημιουργικό και όχι εξεταστικό κέντρο μέσα στο άγχος και την παπαγαλία.

ΑΔΙΚΟ έχει ΟΠΟΙΟΣ μας απειλεί με ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΧΑΣΙΜΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ επειδή ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!
Τι θέλετε δηλαδή; Να κάτσουμε στα αυγά μας όσο κλέβετε να όνειρά μας; Να μην έχουμε γνώμη για το μέλλον μας; Να μη φωνάζουμε για το δίκιο μας;
ΔΙΚΑΙΟ έχουν όσοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα με όποιον τρόπο επιλέξουν και μπορούν.

ΜΑΘΗΤΕΣ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ

Καλούμε τα σχολεία σε όλη την Αττική και την Ελλάδα να προχωρήσουν ΕΚ ΝΕΟΥ σε αποχές- καταλήψεις και να βγουν στο δρόμο, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές όλης της Ελλάδας την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της αδικίας!
Παίρνουμε ΔΥΝΑΜΗ από τους χιλιάδες εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, αγρότες, φοιτητές και μαθητές που βγήκαμε στον δρόμο, την ημέρα του εγκλήματος των Τεμπών, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Όλοι μαζί φωνάξαμε ενάντια σε αυτούς που βλέπουν τη ζωή, την ασφάλεια, τις ανάγκες και τα όνειρά μας σας κόστος! Έτσι θα συνεχίσουμε ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση!

Θέλουμε οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ μας να σταθούν στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μη ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί στη συνέχεια το νομοσχέδιο της ΑΔΙΚΙΑΣ!

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:
1. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
2. Μη τολμήσετε να επιβάλλετε πανελλαδικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με το εθνικό απολυτήριο.
2. Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων που έχουν μετατρέψει το σχολείο πλήρως σε εξεταστικό κέντρο.
3. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας, προσλήψεις καθηγητών, αναβάθμιση υποδομών, θέρμανση και αντισεισμικούς ελέγχους.
4. Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια και δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.