Κρατήσαμε την υπόσχεση μας… Δε ξεχνάμε τα Τέμπη. Παλεύουμε για αυτούς, παλεύουμε για εμάς! Συνεχίζουμε!

Οι χιλιάδες μαθητές που βουλιάξαμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές το κέντρο της Αθήνας, τα συνθήματα που σχηματίσαμε με τις τσάντες μας στα προαύλια των σχολείων μας, οι τεράστιες συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας, το κάναμε ξεκάθαρο: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!

Εμείς είμαστε η φωνή των 57 νεκρών που μαζί με τις οικογένειές τους απαιτούμε να πληρώσουν για τις ευθύνες τους το κράτος, οι κυβερνήσεις, η εταιρεία. Όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα θέλουν να ξεχάσουμε ότι ευθύνονται για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα. Αυτοί που πάντα ευθύνονται γιατί βάζουν το κέρδος πάνω από την ζωή μας!

Το ίδιο που κάνουν στα σχολεία και συνολικά στην Παιδεία μας!

Οι ανάγκες μας, τα δικαιώματα, η ασφάλεια, η προστασία, η μόρφωσή μας, τα όνειρά μας, η ζωή μας είναι κόστος για το κράτος τους και τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και τα σχολεία μας είναι ετοιμόρροπα και ακατάλληλα, τα ταβάνια στάζουν, δεν γίνονται αντισεισμικοί έλεγχο. Δεν δίνουν λεφτά για να προσλάβουν καθηγητές, να αναβαθμιστεί το μάθημα και το σχολείο.

Γι’ αυτό θέλουν να ιδρύσουν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια κάνοντας την αδικία νόμο στην Παιδεία, για να κερδίζουν οι φροντηστηριάρχες, οι κολλεγιάρχες, οι επιχειρηματίες έμποροι πτυχίων. Η κυβέρνηση θέλει να το ψηφίσει την άλλη εβδομάδα για αυτά τα συμφέροντα και κάνει πως δεν ακούει τους μαθητές, τους φοιτητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που σαν μια γροθιά έχουμε απορρίψει αυτά τα σχέδια!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, το σχολείο και το μέλλον που μας αξίζει.

Παραμένουμε η φωνή όλων των νεκρών, δυναμώνουμε τη δική μας φωνή για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη.

«Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος»,  απαιτείς να τιμωρηθούν οι ένοχοι για αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα: κράτος, εταιρεία, κυβερνήσεις!

«Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος», αγωνίζεσαι για να μην υπάρξουν «νέα Τέμπη», αγωνίζεσαι για καλά, ασφαλή, δωρεάν, δημόσια και σύγχρονα σχολεία και Πανεπιστήμια για όλα τα παιδιά και όχι Ιδιωτικά για όποιον τα έχει…

Συνεχίζουμε:

– Κάνουμε δράσεις στα σχολεία μας: Φτιάχνουμε συνθήματα με τις τσάντες μας, βάζουμε πανό στα σχολεία μας, γράφουμε τα συνθήματά μας στους πίνακες των τάξεών μας, ζωγραφίζουμε τους τοίχους των σχολείων μας

– Οργανώνουμε τοπικές πορείες σε δήμους και περιφέρειες μέσα από τις συντονιστικές επιτροπές των δήμο μας, τα 5μελή και τα 15μελή μας, για να διεκδικήσουμε από τους δήμους να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία μας και στήριξη στον αγώνα μας ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

– Διαμαρτυρίες σε σταθμούς τρένου, προαστιακού. Αφήνουμε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

– Διοργανώνουμε συναυλίες, άλλες καλλιτεχνικές δράσεις στα σχολεία και στις πλατείες στις πόλεις μας!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών

Αθήνας

@mathites.gr

Comments are closed.