Συναγερμός σε όλα τα σχολεία! Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην ίδρυση Ιδιωτικών ΑΕΙ και μας θεωρεί και ηλίθιους!

Ο Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και η κυβέρνηση έχουν τσακωθεί με την πραγματικότητα και αρνούνται να αποδεχθούν ότι το νομοσχέδιο της ΑΔΙΚΙΑΣ (Ιδιωτικά ΑΕΙ) έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία μαθητών- φοιτητών, που κατά χιλιάδες και για πάνω από ένα μήνα αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση Ιδιωτικών ΑΕΙ.

Για αυτό και σήμερα, το Υπ. Παιδείας παρουσίασε το νομοσχέδιο αναλυτικά και δήλωσε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του.

Και αφού δεν έχει πιάσει η καταστολή και η τρομοκρατία, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια, όπως και η αστυνομία, οι απειλές και οι αποβολές στα σχολεία, τώρα αποφάσισαν, χωρίς ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, να προσπαθήσουν να μας ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ.

– Τι ψέματα είπε σήμερα δημόσια το Υπ. Παιδείας;

Ότι, θα ισχύει στα Ιδιωτικά ΑΕΙ η ΕΒΕ. Ψέματα. Δεν εννοεί την ξεχωριστή ΕΒΕ με τους διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας που πρέπει να πιάσουμε όλοι εμείς για την είσοδο σε κάθε Τμήμα (πχ Ιατρική Αθήνας 18,8). Εννοεί την ΕΒΕ του κάθε πεδίου! Δηλαδή, την κατώτερη βάση ολόκληρου του πεδίου, όχι του κάθε Τμήματος! Πχ, στην Ιδιωτική Ιατρική θα μπαίνεις με την ΕΒΕ του Πεδίου Υγείας, δηλαδή από 7 έως 9! Και με 120.000 ευρώ, μην ξεχνιόμαστε…

– Ποια αλήθεια είπε το Υπ. Παιδείας;

Ναι, είπε μία: Ότι στα Ιδιωτικά ΑΕΙ θα μπαίνεις και με ΙΒ! Τι είναι αυτό; Το απολυτήριο που δίνουν τα Ιδιωτικά Σχολεία! Για εμάς, θέλει να ψηφίσει το “Εθνικό Απολυτήριο”, που θα περιλαμβάνει πανελλαδικές εξετάσεις σε ΟΛΕΣ τις τάξεις του Λυκείου, σε ΟΛΑ τα μαθήματα, με ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. Άρα, τα παιδιά των Ιδιωτικών θα σπουδάζουν χωρίς καν να δίνουν εξετάσεις και τα παιδιά των Δημοσίων θα δίνουν τριπλές πανελλαδικές…

– Και τι του “ξέφυγε” του Υπουργού;

Ότι, πέρα από τα Ιδιωτικά ΑΕΙ που θα έχουν πανάκριβα δίδακτρα, θα επιτρέπεται και στα Δημόσια ΑΕΙ να μπουν δίδακτρα στις σπουδές! Άρα, από το Δημοτικό έως το Μεταπτυχιακό ΟΛΑ είναι ζήτημα πορτοφολιού των γονιών σου! Η Παιδεία όμως πρέπει να είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ, όχι  €υκαιρία!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ήρθε η ώρα για ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Αύριο, υποδεχόμαστε στην Αθήνα, 12:00 στα Προπύλαια τους χιλιάδες φοιτητές από τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας που καταφτάνουν στην πρωτεύουσα με πούλμαν, τρένα, καράβια και αεροπλάνα. ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ!

Συνεχίζουμε στα σχολεία ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ με νέες καταλήψεις, αποχές, πορείες και διαμαρτυρίες με κάθε τρόπο.

Έχουμε δίκιο και το δίκιο θα νικήσει!

Υγ. Κύριε Υπουργέ, καταλαβαίνουμε πως δε θεωρείτε αρκετά ικανά τα απλά παιδιά των Δημοσίων Λυκείων για να σπουδάσουν. Όμως, δεν είμαστε και ηλίθιοι!

Comments are closed.