Μεγάλη πανελλαδική φοιτητική- μαθητική πορεία Πέμπτη 8/2 12:00 Προπύλαια

Καλούμε κάθε μαθητικό συμβούλιο στην Αθήνα να συζητήσει πως θα οργανώσει τη συμμέτοχη του κάθε σχολείου την Πέμπτη 8/2 στην πορεία ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και το “Εθνικό Απολυτήριο” (τριπλές πανελλαδικές), η οποία είναι πανελλαδική.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Αθήνα υποδεχόμαστε τους χιλιάδες αγωνιζόμενους  φοιτητές που έρχονται από όλη τη χώρα για να κάνουμε μαζί τους μια τεράστια πορεία. Να αποδείξουμε ακόμα μια φορά πως εμείς είμαστε η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πως ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ είναι η κυβέρνηση που θέλει να φέρει αυτό το άθλιο νομοσχέδιο. Πως το
νομοσχέδιο της αδικίας απορρίπτεται!
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέλει να καταθέσει επίσημα αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια ακόμα μια φορά.
Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη!
Έχουμε ήδη καταφέρει, με τις καταλήψεις, τις αποχές και τις πορείες μας να τους καθυστερήσουμε αρκετά. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και δε θέλει να αποδεχθεί την πραγματικότητα. Για αυτό μας αντιμετωπίζει λες και είμαστε εγκληματίες, μας τρομοκρατεί και μας συκοφαντεί.
Για αυτό μας αντιμετωπίζει ως πρόβατα που θα πιστέψουμε πως είναι για το καλό μας να δίνουμε τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις και να μετρούν οι βαθμοί όλων των  τάξεων, των μαθημάτων και των εξετάσεών τους με Τράπεζα Θεμάτων για την πρόσβαση στα ΑΕΙ. Με το Εθνικό Απολυτήριο για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ θα μετρά ο βαθμός ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά
απολυτήριο; Αν ήθελαν το καλό μας, θα καταργούσαν την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων, δε θα είχαμε κενά σε καθηγητές και δε θα μας έπεφταν στο κεφάλι τα ταβάνια στις τάξεις μας.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνει η Παιδεία ακόμα περισσότερο μπίζνα και οι μαθητές να κάνουν φροντιστήριο από το Δημοτικό για να τα βγάλουν πέρα στο σχολείο- εξεταστικό κέντρο και μετά…. να πληρώνουν και δίδακτρα για να  σπουδάσουν.
Έχουμε δίκιο και το δίκιο θα νικήσει!
Ο αγώνας που δίνουμε, όμως, είναι δίκαιος γιατί φωνάζει το αυτονόητο: 
– ΟΧΙ στην Παιδεία- €υκαιρία για όσους λίγους έχουν λεφτά, που θα
αγοράζουν σπουδές και μέλλον χωρίς εξετάσεις
– ΝΑΙ στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία- ΔΙΚΑΙΩΜΑ για όλους μας
– ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αναβάθμιση και χρηματοδότηση στα σχολεία και τα
Πανεπιστήμια.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.