Συναγερμός σε όλα τα σχολεία! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ! Πέμπτη 15 Φλεβάρη, 12:00 Προπύλαια

Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση των Ιδιωτικών ΑΕΙ!

Τις επόμενες εβδομάδες ΚΡΙΝΕΤΑΙ το μέλλον μας!

Ο Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και η κυβέρνηση αρνούνται να αποδεχθούν ότι το νομοσχέδιο της ΑΔΙΚΙΑΣ έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία μαθητών- φοιτητών και θέλουν να προχωρήσουν στην κατάθεση και ψήφισή του έως τα τέλη του Φλεβάρη!

Μαθητές- φοιτητές και Υπουργείο Παιδείας ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Εμείς με το ΔΙΚΙΟ και η κυβέρνηση με το ΑΔΙΚΟ!

Έχουν στριμωχτεί τόσο πολύ από τις αντιδράσεις όλων μας, για αυτό και προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν με ψέματα μέσα στα μούτρα μας, χωρίς ίχνος ντροπής, λες και είμαστε ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουμε τι θα ισχύσει με αυτό το νομοσχέδιο:

Πρόσβαση στα Ιδιωτικά ΑΕΙ, πτυχίο και μέλλον χωρίς κόπο, μόνο με λεφτά!

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Στα Ιδιωτικά ΑΕΙ θα μπαίνουν όσοι έχουν λεφτά αν πιάσουν την ΕΒΕ του κάθε πεδίου, δηλαδή γράψουν από 7 έως 9 χιλιάδες μόρια.

Ενώ στα Δημόσια ΑΕΙ θα μπαίνουμε αν πιάσουμε την ΕΒΕ του κάθε Τμήματος.

Εμείς με 9.000 μόρια δε θα περνάμε ΟΥΤΕ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑ και όσοι έχουν 120.000 ευρώ και βγάζουν 9 θα σπουδάζουν ΙΑΤΡΙΚΗ.

Εμείς θα πρέπει να βγάλουμε 18 για να περάσουμε Δημόσια Νομική, ενώ στην Ιδιωτική η ΕΒΕ θα είναι περίπου 8! ΕΛΕΟΣ!

Στα Ιδιωτικά ΑΕΙ επίσης θα μπαίνουν οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων χωρίς ούτε καν εξετάσεις αλλά μόνο με το αγορασμένο απολυτήριο του σχολείου τους, το λεγόμενο “ΙΒ”!

Ενώ, εμείς θα δίνουμε ΤΡΙΠΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα, είτε απλά για να τελειώσουμε το σχολείο, είτε για να έχουμε δικαιώμα πρόσβασης στα Δημόσια ΑΕΙ (δηλαδή το “Εθνικό απολυτήριο” που ανακοίνωσαν πως θα φέρουν άμεσα)!

Αυτό είναι ΑΔΙΚΟ!

ΑΔΙΚΟ η Παιδεία να είναι εμπόρευμα για όποιον έχει λεφτά και όχι αγαθό για όλους. Να αγοράζονται τα ΟΝΕΙΡΑ!

ΔΙΚΑΙΟ είναι το σχολείο να βοηθά ισότιμα όλα τα παιδιά να προοδεύουν, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν και να μη τα διαχωρίζει σε πλούσια και φτωχά.

ΑΔΙΚΟ είναι να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η Δημόσια Παιδεία.

Άλλωστε, τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και με το νομοσχέδιο δε βελτιώνεται κανένα από τα προβλήματά τους. Μόνο οι αλυσίδες φροντιστηρίων, οι έμποροι πτυχίων και οι πλούσιοι χαίρονται!

ΔIKAIO είναι να γίνουν πράξη τα αιτήματά μας.

Αυτά που τους λέμε τόσα χρόνια για να βελτιωθεί το σχολείο μας. Αύξηση χρηματοδότησης για να μην μας πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια και να μην πλημμυρίζουν τα προαύλια, πρόσληψη καθηγητών, κατάργηση ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων, δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, σχολείο δημιουργικό και όχι εξεταστικό κέντρο μέσα στο άγχος και την παπαγαλία.

ΑΔΙΚΟ έχει ΟΠΟΙΟΣ μας απειλεί με ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΧΑΣΙΜΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ επειδή ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Τι θέλετε δηλαδή; Να κάτσουμε στα αυγά μας όσο κλέβετε να όνειρά μας; Να μην έχουμε γνώμη για το μέλλον μας; Να μη φωνάζουμε για το δίκιο μας;

ΔΙΚΑΙΟ έχουν όσοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα με όποιον τρόπο επιλέξουν και μπορούν.

ΜΑΘΗΤΕΣ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ

Καλούμε τα σχολεία σε όλη την Αττική και την Ελλάδα να προχωρήσουν ΕΚ ΝΕΟΥ σε καταλήψεις και να βγουν στο δρόμο σε όλη της χώρα την Πέμπτη 15/2.

Καταγγέλλουμε τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία που δεχόμαστε όσο καιρό αγωνιζόμαστε για απουσίες, αποβολές και χαμένες εκδρομές.

Παίρνουμε ΔΥΝΑΜΗ από τους χιλιάδες φοιτητές που είναι στο δρόμο, από τους αγρότες που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα μπλόκα με τρακτέρ, από όσους αγωνιστές καθηγητές μας διώκονται από την κυβέρνηση αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Απαιτούμε από τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ μας να σταθούν στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην κατατεθεί και ψηφιστεί το νομοσχέδιο της ΑΔΙΚΙΑΣ!

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:

1. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

2. Μη τολμήσετε να επιβάλλετε πανελλαδικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με το εθνικό απολυτήριο.

2. Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων που έχουν μετατρέψει το σχολείο πλήρως σε εξεταστικό κέντρο.

3. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας, προσλήψεις καθηγητών, αναβάθμιση υποδομών, θέρμανση και αντισεισμικούς ελέγχους.

4. Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια και δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.