Η πρώτη μαθητική πορεία της χρονιάς θα γίνει στην απεργία! Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου- Κλειστά σχολεία και 10:30 στο Σύνταγμα!

( προσυγκέντρωση μαθητών μαζί με εκπαιδευτικούς- φοιτητές 09:45 Προπύλαια)

Οι μαθητές στην Αθήνα κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζί με τους εκπαιδευτικούς που απεργούν με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, τους εργαζόμενους της Αθήνας που απεργούν με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, τους γονείς που συμμετέχουν με απόφαση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και τους φοιτητές που κατεβαίνουν στο δρόμο με τους Συλλόγους τους! Γιατί;

Γιατί, την ίδια ώρα που:

– Τα σχολεία μας έχουν ανοίξει με χιλιάδες κενά σε καθηγητές…

– Τα σχολεία μας είναι μέσα στα κτηριακά προβλήματα, χωρίς αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά έργα

– Ο λαός της Θεσσαλίας ακόμη προσπαθεί να βγάλει τα σπίτια του από τη λάσπη, τα παιδιά στη Θεσσαλία δεν έχουν πάει ακόμα για μάθημα!

– Τη στιγμή που οι γονείς μας παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα για τα φροντιστήριά μας στο πανάκριβο και κατά τα άλλα δωρεάν σχολείο

-Τη στιγμή που παλεύουμε να μορφωθούμε σε αυτό το ατελείωτο εξεταστικό μαραθώνιο…

Η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλο ένα έγκλημα για τις ζωές μας. Αντί να ασχοληθεί με αυτά, αντί να βοηθήσει τους ανθρώπους στη Θεσσαλία, αντί να δώσει χρήματα για την Παιδεία και την Υγεία, αποφάσισε να τσακίσει τους εργαζόμενους γονείς μας αλλά και εμάς ως αυριανούς εργαζόμενους φέρνοντας αυτές τις μέρες ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο για 13 ώρες τη μέρα δουλειά και 78 ώρες την εβδομάδα!

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι το κράτος τους δεν παίρνει μέτρα για τις δικές μας ζωές και ανάγκες αλλά φροντίζει με κάθε τρόπο για τα κέρδη των λίγων!

Ως ΕΔΩ! Δεν αντέχουμε άλλο!

Ελπίδα μας είναι ο αγώνας μας για τη ζωή και το μέλλον μας

Δεν θέλουμε άλλο να βλέπουμε τα σπίτια μας καμμένα και πλημμυρισμένα, τα σχολεία μας ακατάλληλα, με ελλείψεις και κενά, την ακρίβεια στα σπίτια μας και τώρα τους γονείς μας να δουλεύουν όλη μέρα!

Παίρνουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει ως τώρα, από την αλληλεγγύη που δείξαμε μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα στο λαό της Θεσσαλίας, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης, βοηθώντας τους κατοίκους να ξελασπώσουν τα σπίτια τους και κάνοντας πράξη για ακόμη μία φορά το σύνθημα “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό”!

Προχωράμε:

Συζητάμε στα σχολεία μας, στις τάξεις μας και αποφασίζουμε τα σχολεία μας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου να είναι κλειστά σχολεία και να συμμετέχουμε στην απεργία μαζί με τους καθηγητές μας, τους γονείς μας, τους φοιτητές και όλο το λαό!

Απαιτούμε:

-Να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειάς την ημέρα!

– Να καλυφθούν τα κενά σε καθηγητές στα σχολεία

– Αντισεισμικός και αντιπλημμυρικός έλεγχος στα σχολεία μας.

-Να δοθούν όλες οι αποζημιώσεις από το κράτος στο λαό της Θεσσαλίας

-Να παρθούν όλα τα μέτρα για τη δημόσια υγεία στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@mathites.gr

Comments are closed.