Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά – Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Ήταν ξημερώματα 18 Σεπτέμβρη 2013…

Είχε προηγηθεί η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, η δολοφονία του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, η απόπειρα δολοφονίας κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Για αυτό, δεν ξεχνάμε, δεν μένουμε σιωπηλοί! Με το πρώτο κουδούνι συνεχίζουμε συλλογικά τον αγώνα μας απέναντι στον φασισμό, για να απομονώσουμε κάθε φασιστική – ρατσιστική αντίληψη!

Οι μαθητές του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου, του Περάματος, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που στείλανε τους ναζί εγκληματίες στη φυλακή, ο αγώνας για να μην ξαναβγούν από τις τρύπες τους συνεχίζεται, αφού ο φασισμός δεν πεθαίνει όσο υπάρχουν οι σάπιες αιτίες που τον γεννούν.

Καλούμε κάθε συμμαθητή μας να πάρει μέρος σε αυτόν τον αγώνα!

Όλοι εμείς που:

  • Νιώσαμε οργή και αγανάκτηση βλέποντας την κυβέρνηση να επιτρέπει σε φασίστες χούλιγκαν να διασχίζουν όλη τη χώρα ανενόχλητοι και να δολοφονούν τον 29χρονο Μιχάλη, ενώ την ίδια στιγμή έστελνε ΜΑΤ, πυροσβεστικά και ό,τι άλλο είχε στη διάθεσή της, για να πάρουν το σπίτι μιας μονογονεϊκής οικογένειας επειδή χρώσταγε 800 ευρώ…
  • Προβληματιστήκαμε και νιώσαμε απέχθεια βλέποντας τα φασιστοειδή να ιδρύουν νέα κόμματα όπως οι Σπαρτιάτες που λειτουργούν ως «μπροστινοί» του ναζί καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρη…
  • Συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τους συμμαθητές μας από την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αντίθετα πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να αγωνιστούμε για το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη, που δεν θα μας εξοντώνει αλλά θα μας μορφώνει ολόπλευρα…

Έχουμε επιλογή!

Καλούμε όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές του Πειραιά, όλα τα 5μελή και 15μελή, όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας:

  • Να προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στα σχολεία μας (σχηματίζουμε συνθήματα με τις τσάντες μας, φτιάχνουμε πανό κλπ), ζητάμε τις τελευταίες ώρες την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη για να συζητήσουμε την ανακοίνωση της ΣΕΜ Πειραιά σε όλες τις τάξεις.

  • Να συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη στα Λιπάσματα Δραπετσώνας.

  • Στην αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 17:30 στο Κερατσίνι, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Κάθε συμμαθητής και συμμαθήτρια που φτάνει στα χέρια του η ανακοίνωση της Συντονιστικής, μπορεί να εξασφαλίσει να ενημερώσει δεκάδες ακόμα συμμαθητές του. Από στόμα σε στόμα θα καταφέρουμε να μάθουν όλοι οι μαθητές, σε όλα τα σχολεία του Πειραιά για τις δράσεις μας!

Το φίδι ζωντανεύει μα το νου…

Είμαστε πολλοί και παντού!

Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Πειραιά – Κερατσινίου

Comments are closed.