Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Τώρα δυναμώνουμε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας! Μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, όλο το λαό: Παρασκευή – 19.30 – Σύνταγμα!

Από την πρώτη μέρα σε δεκάδες σχολεία στην Αττική στους αγιασμούς, στις προσευχές, στις τάξεις μας, διαβάσαμε επιστολή προς τους συμμαθητές στη Θεσσαλία. Κάναμε πράξη την αλληλεγγύη, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης στα σχολεία μας μαζί με τον λαό της Αθήνας, όλης της Ελλάδας. Και θα συνεχίσουμε!

Και όλα αυτά γιατί είμαστε οργισμένοι με τις εικόνες από τη Θεσσαλία. Είμαστε οργισμένοι που έχουμε γεμίσει από τέτοιες εικόνες και από γεγονότα που όλο μας λένε πως είναι πρωτόγνωρα και όλο συμβαίνουν ξανά και ξανά… Λένε πως είναι μόνο φυσικές καταστροφές για να κρύψουν πως η μεγαλύτερη καταστροφή είναι πως δεν έχουν πάρει κανένα προληπτικό μέτρο, δε θέλουν να δώσουν ούτε ευρώ σε έργα που προστατεύουν τις ζωές μας.

Γεμίσαμε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα που έγιναν ή δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να μη γίνουν στο μέλλον

Νεκροί άνθρωποι, κατεστραμμένα σπίτια και σχολεία σε όλη τη χώρα από φωτιές και πλημμύρες. Πριν λίγους μήνες το έγκλημα με το τρένο στα Τέμπη… Και μόλις πέρσι χάσαμε το συμμαθητή μας Βασίλη στις Σέρρες επειδή έγινε έκρηξη λέβητα στο σχολείο του.

Κάθε μέρα, στα σχολεία μας καθόμαστε σε αίθουσες και κτήρια που έχουν φτιαχτεί από όταν οι γονείς πήγαιναν σχολείο, που τα ελέγχουν και τα συντηρούν μόνο αν διαμαρτυρηθούμε, επειδή έπεσε ένα ταβάνι ή πλημμύρισε ένα προαύλιο..

Και από πάνω, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με αυτά, αντί να βοηθήσει τους ανθρώπους στη Θεσσαλία, αντί να δώσει χρήματα για την Παιδεία και την Υγεία, αποφάσισε να τσακίσει τους εργαζόμενους γονείς μας αλλά και εμάς ως αυριανούς εργαζόμενους φέρνοντας αυτές τις μέρες νομοσχέδιο για 13 ώρες τη μέρα δουλειά!

ΩΣ ΕΔΩ

Όσο προτεραιότητα του κράτους σας είναι τα κέρδη των λίγων και όχι οι ζωές μας

Δικιά μας προτεραιότητα είναι ο αγώνας για τη ζωή, το παρόν και το μέλλον μας!

Παίρνουμε δύναμη από την τεράστια αλληλεγγύη που έχει δείξει ο λαός στους ανθρώπους στη Θεσσαλία. Γιατί όσο το κράτος, οι κυβερνήσεις, οι περιφερειάρχες και κάθε είδους “υπεύθυνος” τους έπνιξε… τόσο ο λαός τους έσωσε!

Τώρα, ήρθε η ώρα δίπλα στην αλληλεγγύη να δυναμώσει και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Για να στηριχτούν ουσιαστικά οι άνθρωποι στη Θεσσαλία και για να μην έχουμε ξανά… πρωτόγνωρα γεγονότα…

Απαιτούμε:

Να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας των ανθρώπων στη Θεσσαλία (σίτιση, στέγαση, γιατροί κα)

Να δοθούν όλες οι αποζημιώσεις από το κράτος για τις περιουσίες που χάθηκαν.

Να παρθούν όλα τα μέτρα για τη δημόσια υγεία στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Αντισεισμικός και αντιπλημμυρικός έλεγχος στα σχολεία και στη Θεσσαλία και παντού. Αποκατάσταση των ζημιών.

Παρασκεύη 19:30 Σύνταγμα

(Προσυγκέντρωση μαθητών 18:45 Προπύλαια)

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@mathites.gr

Comments are closed.