Στα εγκλήματά τους καμία ανοχή! Αγώνας και αλληλεγγύη η μόνη επιλογή

Αγαπημένοι μας συμμαθητές στη Θεσσαλία,

Βρισκόμαστε μακρυά σας αλλά με αυτό το γράμμα και με τις πράξεις μας είναι σαν να είμαστε εκεί μαζί σας. Δίπλα σας. Γιατί δεν είστε μόνοι.

Ξέρουμε ότι τη Δευτέρα για εσάς δεν θα χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου σας. Ξέρουμε ότι τα σπίτια σας έχουν βουτηχτεί στη λάσπη. Ξέρουμε ότι κάποιοι από εσάς ψάχνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα που είναι εγκλωβισμένα τόσες μέρες χωρίς νερό, τροφή, φάρμακα. Είναι και δικοί μας…

Μοιραζόμαστε μαζί σας την οργή, την αγανάκτηση και την αγωνία. Πολλοί συμμαθητές μας από την Αθήνα, από όλη την Ελλάδα έχουν συγγενείς, φίλους, σπίτια στις πόλεις και τα χωριά σας. Είστε ένας από εμάς και είμαστε ένας από εσάς.

Από τις φωτιές και τις πλημμύρες, ως τα εγκλήματά στα Τέμπη αλλά και στα επικίνδυνα, ακατάλληλα κτήρια στα σχολεία και τις γειτονιές μας…

Ξανά και ξανά φωνάζουμε δυνατά:

Το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους, οι περιφερειάρχες τους και κάθε «υπεύθυνος- ανεύθυνος» μας αφήνουν απροστάτευτους, μας δολοφονούν!

Εμείς ξέρουμε! Μόνο εμείς ο λαός και η νεολαία μπορούμε να σώσουμε τις ζωές μας, όπως ήδη το έχουμε κάνει. Να διεκδικήσουμε μέτρα, να δώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλον.

Μαζί ενωθήκαμε χιλιάδες μαθητές από τη Λάρισα και την Αθήνα, από όλη την Ελλάδα στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη μόλις πριν λίγους μήνες.

Τώρα θα το ξανακάνουμε.

Γιατί ξέρουμε καλά πως:

Δεν έχει και τόσο σημασία το πόσοι είμαστε γεμάτοι οργή για ότι ζούμε.

Σημασία έχει όλοι εμείς που είμαστε πολλοί να κάνουμε κάτι για αυτό!

Να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Μόνο έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα!

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τον λαό!

  • Συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στα σημεία που συλλέγουν σωματεία και φορείς, οι γονείς μας στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα: Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (όπως κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές και παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, χυμοί κτλ ΟΧΙ μακαρόνια, ρύζι), είδη ατομικής υγιεινής (όπως πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας κτλ)

  • Από Δευτέρα φτιάχνουμε πανό αλληλεγγύης και τα βάζουμε στα σχολεία μας

  • Τηρούμε ενός λεπτού σιγής στις προσευχές στα σχολεία μας για όλα τα θύματα της δολοφονικής πολιτικής του κράτους.

  • Τα 5μελη, 15μελη, οι συντονιστικές επιτροπές των δήμων με το πρώτο κουδούνι υπογράφουμε το κείμενο και συλλέγουμε τα είδη

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@mathites.gr

 

Comments are closed.