Πέμπτη 2/3 Μέρα Πανελλαδικής Δράσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Αθήνα 10 πμ Πλατεία Δικαιοσύνης (ΡΕΞ). Θα είμαστε και εμείς εκεί!

Όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε μαζί με τους συμμαθητές μας στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες των συμμαθητών μας, των φοιτητών, των εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης.

Οι συμμαθητές μας από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία, συνεχίζουν μαζί με τους σπουδαστές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού να διεκδικούν την απόσυρση του ΠΔ85 αλλά και την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών.

Ήρθε η ώρα οι μαθητές όλης της Ελλάδας στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία να ενώσουμε τις φωνές μας, την μουσική μας, την τέχνη μας για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας. 

Συμμετέχουμε και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές στις πρωτοβουλίες και στον αγώνα γιατί ξέρουμε ότι η χρόνια υποβάθμιση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, των καλλιτεχνικών σπουδών έχει την ίδια αιτία με τη συνολική υποβάθμιση της Παιδεία μας: ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και του κράτους οι ανάγκες μας για το σχολείο, την καλλιτεχνική παιδεία υπολογίζεται ως κόστος!

Διεκδικούμε μαζί με τους συμμαθητές μας από Μουσικά -Καλλιτεχνικα:

  • Απόσυρση του ΠΔ85
  • Αναβάθμιση της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης
  • Αύξηση της χρηματοδότησης στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία για καθηγητές και κατάλληλες υποδομές
  • Πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών στα καλλιτεχνικά μαθήματα και υποχρεωτική αναγνώριση τους. 

Συμμετέχουμε και εμείς για να είναι όσο πιο μαζική και επιτυχημένη την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο Rex:

  • Η συναυλία από τα μαθητικά συγκροτήματα των μουσικών σχολείων
  • Οι πολύμορφες δράσεις από τα καλλιτεχνικά σχολεία. 

Καλούμε όλα τα μουσικά & καλλιτεχνικά σχολεία στην υπόλοιπη χώρα να πάρουν αγωνιστικές και πολύμορφες πρωτοβουλίες την ίδια μέρα μέσα και έξω από τα σχολεία τους!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας 

@mathites.gr

Comments are closed.