Θλίψη και οργή- Είναι έγκλημα και δε θα ξεχαστεί!

Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες ανάμεσά τους πολλά παιδιά, φοιτητές…

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά οι τραυματίες.

Σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να ήταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς, από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας. Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς, τις οικογένειές τους.

Ακόμα μια φορά, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα κέρδη των εταιριών, τα κόστη που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

Διαβάζουμε τα λόγια των εργαζόμενων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα αλλά – όπως πάντα- οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων!

Απαιτούμε:

  • Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

  • Να ενταθούν οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού των αγνοούμενων.

  • Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Προχωράμε σε:

1. Συμμετοχή μαζί με τους φοιτητές σήμερα στη ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 18:30 στα γραφεία της Hellenic train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13).

2. Από αύριο στα σχολεία μας κρατάμε 1 λεπτού σιγή στην προσευχή ή στις τάξεις μας, σχηματίζουμε με τις τσάντες μας τη λέξη ΟΡΓΗ, γράφουμε συνθήματα γιατί δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα!

3. Συμμετοχή μαζί με τους φοιτητές στην πορεία την Παρασκεύη 3/3 στις 12:00 στα Προπύλαια

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@mathites.gr

Comments are closed.