ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “REX”

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, φοιτητών και σπουδαστών στον καλλιτεχνικό χώρο, των συμμαθητών μας στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Είμαστε δίπλα και ενώνουμε την φωνή μας με τους συμμαθητές μας στα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία, που και αυτοί με τη σειρά τους συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

Οι πολυήμερες και τεράστιες διαμαρτυρίες τους επιβεβαιώνουν ότι οι προσπάθειες αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων να υποβαθμίσουν τον χώρο του Πολιτισμού, τις καλλιτεχνικές σχολές αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό τον χώρο δεν έχουν περάσει. Αντίθετα, αποδεικνύεται ότι μόνο με τον συντονισμένο αγώνα μπορούμε να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα και στεκόμαστε στο πλάι των συμμαθητών μας στα καλλιτεχνικά και μουσικά λύκεια, που δίνουν και αυτοί τον αγώνα τους κόντρα στην υποβάθμιση των σχολείων τους και το μέλλον που τους ετοιμάζουν.

Το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που εξισώνει τους αποφοίτους όλων των Καλλιτεχνικών Σχολών στο επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή εκείνο του αποφοίτου Λυκείου, παρότι έχουν παρακολουθήσει μετά το Λύκειο διετείς και τριετείς σχολές, κάποιοι έχουν κάνει πρακτική άσκηση, έχουν τελειώσει το Καλλιτεχνικό Σχολείο κ.ο.κ, δεν πρόκειται να περάσει.

Ήδη όλες αυτές τις μέρες κυβέρνηση και Υπουργείο βρήκαν απέναντί τους, εκατοντάδες συμμαθητές μας από τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια που διεκδικούν το αυτονόητο:

Να καταργηθεί τώρα το Προεδρικό Διάταγμα 85! Αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών!

Και σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης είμαστε μαζί!

Συμμετέχουμε στη συναυλία που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 16.00 στο κρατικό θέατρο “Rex”

Καλούμε τα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία, όλα τα σχολεία να συμμετέχουν

Διεκδικούμε:

1.Να καταργηθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα 85.

2.Να κατοχυρωθούν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

3.Να επανενταχθούν όλα τα καλλιτεχνικά μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες και να αναβαθμιστούν.

4.Σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με επαρκείς εγκαταστάσεις και κατάλληλο εξοπλισμό.

5.Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, τώρα διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών παντού.

Στον χώρο της συναυλίας θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

@mathites.gr

Comments are closed.