Προς όλα τα 15μελη και 5μελη στα σχολεία της Αθήνας:

Το ………………………….(15μελές/ 5μελές)  του….………………………………………(σχολείου/ τμήματος) αποφασίζει:

Να συμμετέχει στην  ανοιχτή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 6/11 στις 15:00 στο θεατράκι στο Νέο Ηράκλειο (σταθμός ΗΣΑΠ), στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος φυσικά όσες μαθήτριες και μαθητές θέλουν.*  

Το να συμμετέχουν μαθητές από το σχολείο μας στη Συντονιστική Επιτροπή θα μας βοηθήσει ώστε: 

  • Να ενημερωνόμαστε για όλες τις προτεινόμενες δράσεις των σχολείων της Αττικής  και αν θέλουμε  να παίρνουμε μέρος. Να μπορούμε και εμείς  να κάνουμε προτάσεις στα άλλα σχολεία.  
  • Να συντονιζόμαστε μεταξύ μας τα σχολεία της Αττικής έτσι ώστε οι φωνές μας να ακούγονται  πιο  δυνατά στις κυβερνήσεις και τα Υπουργεία Παιδείας που διαχρονικά έχουν κάνει τα σχολεία μας χειρότερα. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί στον αγώνα  για «σχολείο που να μας μορφώνει και όχι να μας εξοντώνει». 
  • Να συντονιζόμαστε μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μας, συνολικά μαζί με το λαό γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πολλές φορές είναι κοινά.  Για παράδειγμα, φέτος με την ακρίβεια να έχει τσακίσει τις οικογένειές μας, απαιτείται όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μη μείνει κανένα σπίτι,  κανένα σχολείο, κανένα παιδί  χωρίς  ρεύμα, φαγητό, θέρμανση. Για αυτό πρέπει να γίνει «μαθητική πορεία και στην απεργία» στις 9 Νοέμβρη. 

Ξέρουμε πως όλα αυτά τα χρόνια μόνο όταν αγωνιστήκαμε έτσι, καταφέραμε να εμποδίσουμε σχέδια του Υπ. Παιδείας (όπως το διπλό μηχανογραφικό, την καθυστέρηση εφαρμογής της ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων), να έχουμε κάποιες κατακτήσεις στα σχολεία μας (πχ κάλυψη κάποιων κενών σε καθαριότητα και καθηγητές)  αλλά και να ακουστεί η φωνή μας σε μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, όπως στην πολιτική που μας άφησε  απροστάτευτους στην πανδημία, για μέτρα πρόληψης- προστασίας και στήριξης σε φαινόμενα βίας σε γυναίκες και παιδιά, στον πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Φοβούνται τους αγώνες μας για αυτό μας στέλνουν ΜΑΤ, εισαγγελείς και έκαναν και το webex εργαλείο ενάντια μας. 

Φέτος, η κατάσταση χειροτερεύει για εμάς, τις οικογένειές και στα σχολεία μας. Για αυτό είναι σημαντικό όλα τα σχολεία να παλέψουμε ενωμένα για: 

  1. 1. Ούτε σκέψη για εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ Λυκείου. Κατάργηση της σε Α και Β ΓΕΛ, όπως και της ΕΒΕ
  2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη
  3. Μείωση των τιμών στα κυλικεία και δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας
  4. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα
  5. Αναβάθμιση, βιβλία και καθηγητές τώρα στα ΕΠΑΛ και στα Καλλιτεχνικά- Μουσικά Σχολεία
  6.   Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση και ρεύμα. Ούτε ευρώ από την τσέπη μας, οι γονείς μας πληρώνουν ήδη φόρους για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία
  7. Κανένα παιδί να μη χάσει εκδρομή για  οικονομικούς λόγους. Στήριξη με ευθύνη του Υπ. Παιδείας 
  8.   Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας
  9. Δωρεάν test για τον κορωνοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία
  10. Κανένα παιδί ποτέ ξανά μόνο του στη βία και κακοποίηση. Ενημερωτικά προγράμματα και πρόσληψη ειδικών στα σχολεία και στις γειτονιές μας 

ΣΕΙΣΜΟΣ- ΣΕΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

*Φυσικά, το σχολείο μας μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα και σε δράσεις και συντονιστικές στο Δήμο μας μαζί με άλλους φορείς (πχ για ανέγερση αθλητικών υποδομών ή ενάντια στην υποβάθμιση της γειτονιάς μας κτλ) ή για πιο ειδικά ζητήματα και προβλήματα (πχ της Επαγγελματικής ή της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

@mathites.gr

Comments are closed.