Οι καρδιές μας μαυρίζουν από αηδία και οργή! Ξανά μόνο του ΠΟΤΕ κανένα παιδί!

Είμαστε μαθητές και μαθήτριες σε σχολεία της Αθήνας. Η 12χρονη, θύμα κατ` εξακολούθηση βιασμού, κακοποίησης και εκπόρνευσης, είναι μία από εμάς. 

Εμείς, δε θα ξεχάσουμε. Όταν τα φώτα της δημοσιότητας κλείσουν, όταν το θέμα “σταματήσει να πουλάει” (για αυτά τα ΜΜΕ που μέχρι και τις φωτογραφίες του παιδιού δε διστάζουν να δημοσιεύσουν) και πάμε παρακάτω.

Θα αγωνιστούμε, μαζί με τους γονείς και στους εκπαιδευτικούς μας, δίπλα στο λαό της περιοχής, το θύμα να στηριχτεί ολόπλευρα, αλλά και να τιμωρηθούν οι ένοχοι έτσι όπως πρέπει. Να βγουν όλα στο φως, τα ονόματα και οι ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται, ειδικά αν αποδειχθεί ότι είναι κύκλωμα βιασμού και εκπόρνευσης παιδιών.

Σήμερα είναι η 12χρονη, αύριο θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο παιδί. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. 

Ένα παιδί θύμα trafficking (εμπόριο ανθρώπων), όπου 1 στα 3 θύματα είναι παιδιά.

Ένα παιδί από τα 4,500 παιδιά στην Ελλάδα που δε συνεχίζουν κάθε χρόνο από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Ένα παιδί που από τα 15 δουλεύει και με τον νόμο όλων των Υπουργείων “Παιδείας”.

Ένα παιδί που αντιμετωπίζει βία ή άσχημες καταστάσεις στο σπίτι του (πχ εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ) αλλά δεν βρίσκει πουθενά να απευθυνθεί. Σε ΚΑΝΕΝΑ σχολείο της χώρας μας δεν υπάρχουν ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί.

Ένα ακόμα παιδί που στο σπίτι του πεινάει και κρυώνει. Που δεν έχει κανένα όνειρο για τη ζωή και το μέλλον γιατί δεν στηρίζεται από πουθενά, και βρίσκεται ευάλωτο σε κάθε είδους “τέρατα”.

Ξέρουμε ότι στον κόσμο σας τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Έτσι μας μαθαίνουν και στο σχολείο ακόμα.

Εμείς, όμως, έχουμε άλλες ΑΞΙΕΣ και ΙΔΑΝΙΚΑ. Και αυτά, όπως λέει και το σύνθημά μας ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ. Με αλληλεγγύη, συλλογικότητα και φιλία είμαστε ο ένας για τον άλλον.

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ: Θα σπάσουμε τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ σε οποιονδήποτε θελήσει να κάνει κακό σε συμμαθητή και συμμαθήτρια μας. Δε θα αφήσουμε καμία μόνη, κανέναν μόνο.

Διεκδικούμε:

  • Πρόσληψη ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και σχολικών γιατρών σε όλα τα σχολεία για να μπορούμε να απευθυνόμαστε και να στηριζόμαστε ολόπλευρα.
  • Λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών παντού, στις γειτονιές και στις πόλεις μας.
  • Ενημερωτικά προγράμματα για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και, ειδικά των γυναικών σε σχολεία, σε χώρους αθλητισμού, πολιτισμού από το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας.
  • Εδώ και τώρα δωρεάν γεύμα ή σνακ και σε Γυμνάσια και Λύκεια. Κανένα παιδί να μην πεινάσει.

Συμμετέχουμε το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στις 11.30 το πρωί στην κινητοποίηση έξω από το μαγαζί του δράστη.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ, ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΚΡΕΜΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΟ. ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΘΥΜΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΘΥΜΑ.  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

Comments are closed.