Δευτέρα 24 Οκτώβρη – ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Καλούμε ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

Στην Αθήνα στα Προπύλαια, στην υπόλοιπη Ελλάδα σε Δημαρχεία, Περιφέρειες και Διευθύνσεις Β’θμιας Εκπαίδευσης. Θα είναι και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι!

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ

ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν έχουν κανένα σκοπό να λειτουργήσουν τα σχολεία έτσι όπως πρέπει και μας αξίζει. Μας έχετε πρήξει από τη μέρα που ανοίξαμε ως τώρα πόσο δύσκολα θα είναι φέτος και να μη ζητάμε και πολλά πολλά. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ, ΑΝ ΦΤΑΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ Ή ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ:

  • Δεν σας φτάνει που 4/10 που έδωσαν Πανελλαδικές έμειναν ξανά εκτός και που σχεδόν το 50% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση με την Τράπεζα Θεμάτων; ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ; ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;
  • Δε ξέρετε πόσο ζορισμένοι είμαστε σπίτι μας με την ακρίβεια; Γιατί με ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ, κάνετε αύξηση των τιμών στα κυλικεία; Δε ντρέπεστε; Τι θέλετε να μετράμε και το ευρώ για να φάμε ένα κουλούρι 7 ώρες στο σχολείο ή να ξεκινήσουν οι λιποθυμίες από την πείνα; Και ειρωνεύεστε τους μαθητές που φωνάζουν για την τυρόπιτα;
  • Γιατί λέτε ψέματα πως δε θα κρυώνουμε το χειμώνα; Ήδη, μας ενημερώνουν στα σχολεία πως τα καλοριφέρ θα ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες. Εκτός, αν βάλετε τους γονείς μας να πληρώνουν εξτρά. Τα χρήματα που ΗΔΗ πληρώνουν οι γονείς μας σε φόρους που πάνε; Μάλλον πάνε στους ομίλους ενέργειας που τρίβουν τα χέρια τους από τα δισ που βγάζουν όσο εμείς θα τα τρίβουμε από το κρύο!
  • Μας θέλετε ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ; Γιατί έχουμε κενά; Γιατί σε πολλά ΕΠΑΛ δεν έχουν πάει ΑΚΟΜΑ βιβλία και καθηγητές στις ειδικότητες; Γιατί τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία έχουν κενά σε συγκεκριμένα μουσικά όργανα, μαθήματα χορού και θεάτρου;

ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΚΡΥΟ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΝΑ

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΠΕΛΑ!

Παίρνουμε δύναμη από ό,τι έχουμε καταφέρει ως τώρα με τους αγώνες μας. Έτσι αποτρέψαμε ή καθυστερήσαμε την εφαρμογή των Νόμων όπως η Τράπεζα, οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, καλύφθηκαν κάποια κενά σε καθηγητές και καθαριότητα.

Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη δεν αφήνουμε κανέναν μόνο ή μόνη στις δυσκολίες. Αποτρέψαμε ακόμα και διακοπές ρεύματος σε συμμαθητές μας. Έτσι, θα το ξανακάνουμε! Θα αγωνιστούμε κανείς να μη χάσει εκδρομή λόγω χρημάτων και κανείς μας να μη παρατήσει το όνειρό του να σπουδάσει.

ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

1. Ούτε σκέψη για εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ Λυκείου. Κατάργηση της σε Α και Β ΓΕΛ, όπως και της ΕΒΕ

2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη

3.Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας

4. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα

6. Βιβλία και καθηγητές τώρα στα ΕΠΑΛ και στα Καλλιτεχνικά- Μουσικά Σχολεία

7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας

8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας

9. Δωρεάν test για τον κορωνοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία

ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΧΤΥΠΑΤΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ

ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΡΑΤΣΑΚΙΑ!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.