Τριτη 11 Οκτώβρη 12:30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Δευτέρα 24 Οκτώβρη ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο αρκούν. Αρκούν, για να φανεί ακόμα μια χρονιά πως η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δεν έχει κανένα σκοπό να λειτουργήσουν έτσι όπως πρέπει και αξίζει στους μαθητές.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ

ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

  • Στην Γ’ Λυκείου επεκτείνετε την Τράπεζα Θεμάτων, λες και δεν σας φτάνει που 4/10 που έδωσαν Πανελλαδικές έμειναν ξανά εκτός και που σχεδόν το 50% των μαθητών έγραψαν κάτω από τη βάση κατά την εφαρμογή της. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ; Ξέρετε πόσοι μαθητές έχουν κόψει δραστηριότητες που τους γεμίζουν και τους αρέσουν γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά;

  • Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια τα σχολεία και οι οικογένειες των μαθητών. Αντίθετα, οι σχολικές επιτροπές στους Δήμους παίρνουν χρηματοδότηση που δεν φτάνει ούτε για χαρτί Α4, για αυτό μας λέτε να τα φέρνουμε από το σπίτι! Και ταυτόχρονα, κάνετε αύξηση των τιμών στα κυλικεία, μας προετοιμάζετε από τώρα πως θα κρυώνουμε το χειμώνα και πολλά πολλά άλλα.

  • Παρά τα μεγάλα λογιά και κενά έχουμε στα σχολεία μας σε καθηγητές, ειδικά στα ΕΠΑΛ και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, και ελλείψεις σε υποδομές έχουμε και covid κολλάμε και ξανακολλάμε αφού ούτε καν τεστ covid μας παρέχει το σχολείο πόσο μάλλον ουσιαστικά μέτρα αραίωσης στις τάξεις.

Εκεί στην κυβέρνηση και στα Υπουργεία θέλουν οι μαθητές να συμβιβαστούμε. Να σκύψουμε κεφάλι και να δεχτούμε πως “τα πράγματα είναι δύσκολα”. Τις επιλογές των κυβερνήσεων να τις πληρώνουμε εμείς, η μόρφωση και το μέλλον μας. Για παράδειγμα, επιλογή είναι τα σχολεία μας να είναι “οικονομικά αυτόνομα”, δηλαδή να ψάχνουμε για χορηγούς ή να πληρώνουμε για πάντα, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δίνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ζεστό χρήμα στους ομίλους ενέργειας, στους εφοπλιστές και στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ- ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΚΕΝΑ

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΕΛΑ!

Παίρνουμε δύναμη από ό,τι έχουμε καταφέρει ως τώρα με τους αγώνες μας. Έτσι αποτρέψαμε ή καθυστερήσαμε την εφαρμογή των Νόμων όπως η Τράπεζα, οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό, καλύφθηκαν ορισμένα κενά σε καθηγητές και καθαριότητα. Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη δεν αφήνουμε κανέναν μόνο ή μόνη στις δυσκολίες. Κανείς δε θα παρατήσει την προσπάθεια να σπουδάσει επειδή δεν έχουν οι γονείς του να πληρώνουν φροντιστήριο. Έτσι αποτρέψαμε ακόμα και διακοπές ρεύματος σε συμμαθητές μας. Έτσι, θα το ξανακάνουμε!

Καλούμε όλα τα σχολεία στην Αττική να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Παιδείας, μαζί και με τα σωματεία των καθηγητών μας.

Καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ! 

Στην Αθήνα στα Προπύλαια, σε όλη την Ελλάδα σε Δημαρχεία, Περιφέρειες και Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

1. Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ- Ούτε σκέψη για εφαρμογή της στη Γ Λυκείου

2. Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία για όλα τα μαθήματα και για όσους το έχουν ανάγκη

3. Δωρεάν γεύμα ή σνακ για όλους με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

4. Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής μας

5. Κανένα κενό σε καθηγητές σε κανένα μάθημα

6. Να μην καταργηθούν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Αναβάθμιση των εργαστηρίων τους

7. Ούτε ευρώ για θέρμανση από την τσέπη μας

8. Δωρεάν μετακίνηση για όλους μας

9. Δωρεάν test για τον κορωνοιό. Υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.