Στις 7/10/2022 φωνάζουμε ξανά δυνατά: Οι ναζί να μείνουν για πάντα στη φυλακή! Τσακίζουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Πριν 2 χρόνια, την ίδια μέρα ακριβώς έξω από το Εφετείο ήμασταν εκεί: στη μεγάλη νίκη του λαού και της νεολαίας που έχωσαν τους ναζί στη φυλακή!

Φέτος, η θέση μας θα είναι ακόμα μια φορά αυτή που πρέπει: Τη μέρα που καταθέτει ξανά η Μάγδα Φύσσα, με κάθε τρόπο στέλνουμε ως μαθητές το μήνυμα: Να απαιτήσουμε μαζί με όλο το λαό οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, οι δολοφόνοι του Παύλου, του Σαχζάτ να μείνουν για πάντα στη φυλακή, να μην αναιρεθεί η καταδίκη τους ή πέσουν ακόμα περισσότερο στα μαλακά.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη κράτησε πεντέμισι χρόνια, ενώ η αρχική πρόταση της εισαγγελέως ήταν να αθωωθούν οι ναζί. Στη συνέχεια, τους έριξαν στα μαλακά, δεν καταδικάστηκαν παρά μονάχα για ελάχιστα από τα εγκλήματά τους. Σήμερα, τους αποφυλακίζουν έναν – έναν! Ιδρύουν ανενόχλητοι νέα κόμματα, αλώνιζαν προχτές μέσα στο δικαστήριο, χαιρετούσαν φασιστικά. Ο ναζί εγκληματίας Κασιδιάρης έκανε προκλητικά ακόμα και προεκλογικό αγώνα.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες του δεν τελειώνει έτσι απλά. Κάθε μέρα πρέπει να ξεβρωμίζουμε τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Ο φασισμός δεν πεθαίνει όσο παραμένουν οι αιτίες που τον γεννούν, το σάπιο σύστημα που τον θρέφει διότι τον χρειάζεται για να τραμπουκίζει όποιον πάει κόντρα στην αδικία, σηκώνει το κεφάλι του και διεκδικεί.

Από τον Πειραιά και τις γειτονιές της Αθήνας έως τη Σταυρούπολη και όλη την Ελλάδα αντιμετωπίσαμε τους φασίστες και θα το ξανακάνουμε. Τους ρίξαμε πόρτα σε σχολεία όλης της χώρας που γράψαμε το σύνθημα: “Το αίμα μαθητή δε θα ξεχαστεί- Έξω από τα σχολεία μας φασίστες και ναζί!”

Δεν θα τους περάσει!

Δεν θα περάσει το τυφλό μίσος, το παραμύθι ότι για όλα τα στραβά του κόσμου φταίνε οι βασανισμένοι που ξεσπιτώνονται από φτώχεια ή από πόλεμο. Δεν είναι εχθρός μας ο συμμαθητής μας από άλλη χώρα, αλλά η πολιτική που έχει κάνει το σχολείο μας εξεταστικό κέντρο, που αδειάζει την τσέπη των γονιών μας στο πανάκριβο σουπερ-μάρκετ, σε φόρους και λογαριασμούς και μας κάνει να αγωνιούμε για το μέλλον μας, αντί να ονειρευόμαστε για αυτό.

Ξέρουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή, χωρίς διακρίσεις σε φύλο, χρώμα, θρησκεία, συνήθειες. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα αγωνιστούμε και την φετινή χρονιά για το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Όλοι για έναν και ένας για όλους! Το κάναμε για τον Σαιντού, τον Σισσέ και κερδίσαμε. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Τις επόμενες μέρες, και ειδικά την Παρασκευή 7/10 εκφράζουμε την καταδίκη μας ενάντια στον φασισμό με όλους τους τρόπους σε όλα τα σχολεία: με ψηφίσματα, συζητήσεις, συνελεύσεις, ενημερώσεις σε όλες τις τάξεις, με συνθήματα σε τοίχους και με τσάντες, με πανό, με αντιφασιστικά γκράφιτι και φωτογραφίες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.