9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες! Δεν ξεχνάμε… Τον φασισμό πολεμάμε!

Ακόμα μια χρονιά θα είμαστε εκεί… Στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας και τους φοιτητές στο μνημείο του Παύλου.

Φέτος, με το πρώτο κουδούνι συνεχίζουμε συλλογικά σε κάθε τάξη και σχολείο τον αγώνα για όσα μας στερούν, για όσα έχουμε ανάγκη! Σε αυτόν τον αγώνα, χρειάζεται και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τους μπράβους του άδικου συστήματος, να ξεριζώσουμε τα αυγά του φιδιού, να απομονώνουμε το ρατσιστικό μίσος και το φασιστικό δηλητήριο.

Γνωρίζουμε ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο φασισμός δεν πεθαίνει όσο παραμένουν οι αιτίες που τον γεννούν, το σάπιο σύστημα που τον θρέφει διότι τον χρειάζεται για να τραμπουκίζει όποιον πάει κόντρα στην αδικία, σηκώνει το κεφάλι του και διεκδικεί. Για αυτό τους αποφυλακίζουν σήμερα έναν – έναν! Για αυτό τους έριξαν στα μαλακά! Για αυτό δεν καταδικάστηκαν παρά μονάχα για ελάχιστα από τα εγκλήματά τους! Για αυτό οι ναζί ίδρυσαν νέα κόμματα, συνεχίζουν ανενόχλητοι την προσπάθεια να επηρεάσουν μαθητές στις γειτονιές μας!

Δεν εφησυχάζουμε! Δεν θα τους περάσει!

Απ’τον Πειραιά μέχρι τη Σταυρούπολη και σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίσαμε τους φασίστες και θα το ξανακάνουμε. Δεν θα περάσει το τυφλό μίσος, το παραμύθι ότι για όλα τα στραβά του κόσμου φταίνε οι βασανισμένοι που ξεσπιτώνονται από φτώχεια ή από πόλεμο. Όπως για τα μαύρα χάλια του σχολείου μας δεν φταίνε οι μετανάστες συμμαθητές μας, έτσι συμβαίνει σε όλη την κοινωνία. Δεν έφεραν οι πρόσφυγες την ακρίβεια, ούτε την υποχρηματοδότηση των σχολείων μας, ούτε την τράπεζα θεμάτων σε όλο το Λύκειο, ούτε εμποδίζουν τις προσλήψεις καθηγητών! Δεν θα περάσει η προπαγάνδα του φόβου και του μίσους!

Εμείς το έχουμε κάνει ξεκάθαρο και το ξαναλέμε: Δεν ξεχωρίζουμε τους συμμαθητές από την εθνικότητα, το χρώμα, την θρησκεία η οτιδήποτε άλλο! Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα αγωνιστούμε και την φετινή χρονιά για το σχολείο που έχουμε ανάγκη. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Παλεύουμε για μέτρα στήριξης των σχολείων και των οικογενειών μας! Θα έχουμε ρεύμα και πετρέλαιο το χειμώνα; Θα έχουμε λεφτά για φροντιστήρια; Θα τα βγάλουμε πέρα φέτος;

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει! Για ένα σχολείο όμορφο και χρήσιμο για όλους, όχι εξεταστική αρένα ανταγωνισμού!

Σε αυτό τον αγώνα, θα έχουμε εναντίον μας και τους φασίστες, εκτός από τις Κυβερνήσεις και τα Υπουργεία, το σάπιο σύστημά τους.

Τις επόμενες μέρες να εκφράσουμε την καταδίκη μας ενάντια στον φασισμό με όλους τους τρόπους, με τη μεγάλη μας πορεία, την αντιφασιστική συναυλία, με συνθήματα και ζωγραφιές, με πανό, με αντιφασιστικά γκράφιτι και φωτογραφίες σε κάθε σχολείο του Πειραιά.

Καλούμε όλα τα 5μελή και 15μελή, όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας να συμμετέχουν :

  • Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στην αντιφασιστική συναυλία στις 19:00 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

  • Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην συγκέντρωση στις 17.00 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

Το «φίδι» ζωντανεύει, μα το νου

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !!!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά

Comments are closed.