Οι ερωτήσεις, οι προβληματισμοί και τα αιτήματα των μαθητών ενοχλούν!

Ως Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καταγγέλλουμε το γεγονός πως στην πρόσφατη 26η Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, συμμαθητές και συμμαθήτριές μας δέχτηκαν λογοκρισία όταν εξέφρασαν ερωτήσεις και προβληματισμούς που… δεν άρεσαν! Κατά τα άλλα… δημοκρατία, δικαιώματα και ελευθερίες….

Συγκεκριμένα, όπως οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν, καταγγέλλουν, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και υπεύθυνοι του Προγράμματος αρχικά αγνοούσαν τα ερωτήματα των συμμαθητών μας και δεν έδιναν καμία απάντηση. Στη συνέχεια, όμως, και όσο τα παιδιά επέμεναν, εμπόδισαν τη συζήτηση μέσω μηνυμάτων (γινόταν σε πλατφόρμα webex), έκλεισαν μέχρι και τις κάμερες των συμμαθητών μας που αντιδρούσαν δικαίως. Μάλλον, τόσο πολύ σας πονάει στο Υπουργείο Παιδείας που οι μαθητές δε χειροκροτούμε την πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζει εμάς, τις οικογένειές μας και τα όνειρά μας, αγωνιούμε για τη ζωή και το μέλλον μας.

Η φωνή των μαθητών, όμως, δε λογοκρίνεται! Όσο πιο ενωμένη, συντονισμένη και αγωνιστική είναι, τόσο πιο δυνατή! Οι αγώνες των μαθητών, τα αιτήματα και τα συνθήματά τους, δε κρύβονται! Το ξέρουμε καλά!

Comments are closed.