Το έγκλημα στη Μελίγια δε θα ξεχαστεί! Εμείς ΔΕ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ σε τέτοιες εικόνες! Πάρτε το χαμπάρι!

Ακόμα μια φορά στην κατά τα άλλα προοδευτική Ευρώπη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον κόσμο με τις “δυτικές αξίες” που μεγαλώνουμε, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το έγκλημα ενάντια στους χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα Μαρόκο-Ισπανία. Με εικόνες που προκαλούν αηδία με τις δυνάμεις καταστολής να στοιβάζουν άψυχα και ζωντανά κορμιά μεταναστών στα σύνορα, με μετανάστες να ψυχορραγούν και να δέχονται τα μοιραία χτυπήματα από πάνοπλους αστυνομικούς σε απευθείας μετάδοση στην τηλεόραση και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας να λέει “Μπράβο!”.

Ξεριζωμός, καραβάνια προσφύγων, άγρια καταστολή, θάνατος. Θύματα οι λαοί που ξεριζώνονται από τη φτώχεια, τους πολέμους. Θύτες όσοι πρώτα τους βομβαρδίζουν, τους κλέβουν, τους αφήνουν αβοήθητους και μετά τους τσακίζουν στα σύνορα, τους πνίγουν, τους στοιβάζουν σε φυλακές- αποθήκες ψυχών όπως και στη χώρα μας.

Ότι και να κάνετε δε δεχόμαστε πως αυτός είναι ο κόσμος που μας αξίζει να ζούμε, να μεγαλώνουμε και πως έτσι θα είναι το παρόν και το μέλλον μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελλάδας έχουμε αποδείξει πως έχουμε καρδιά και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτού του κόσμου με κάθε τρόπο και πως έχουμε και μυαλό να αγωνιζόμαστε ενάντια στους πολέμους και τις αιτίες που τους κάνουν θύματα.

Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά. Για κάθε ένα θύμα αυτού του βίαιου και σκληρού κόσμου, θα υπάρχει μια φωνή νέου ανθρώπου στη χώρα μας που θα ζητά δικαιοσύνη!

Comments are closed.