Για τον συμμαθητή μας και ντελιβερά, Βασίλη Μερκούρι, που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Με μεγάλη λύπη και οργή διαβάσαμε μια… είδηση…

Ότι, ένας μαθητής, 17 χρονών στο ΕΠΑΛ Μαρκόπουλο, ο Βασίλης Μερκούρι, που δούλευε ντελιβεράς σκοτώθηκε σε τροχαίο εν ώρα εργασίας μέσα στο σαββατοκύριακο.

Δεν έχουμε λόγια για αυτό το γεγονός. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην οικογένειά του και στους φίλους του.

Ο Βασίλης δεν ήταν, ούτε είναι ο τελευταίος ανήλικος μαθητής που εργάζεται, και ας λένε πως “τα σχολεία είναι τέλεια, τα ΕΠΑΛ είναι πρότυπα” και άλλα τέτοια ψέματα που καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν. Χρόνια τώρα χιλιάδες βιβλιάρια ανηλίκων για εργασία εγκρίνονται από τα Υπουργεία, οι 15χρονοι από το 2015 μπορούν να εργάζονται και…. με τον νόμο!

Ακούμε συνεχώς για “έναν δύσκολο χειμώνα που έρχεται”. Πολλοί από εμάς κάναμε μεροκάματα το καλοκαίρι για να βοηθήσουμε τις οικογένειές μας να πληρώσουνε τα φροντιστήρια του χειμώνα, πολλοί ψαχνόμαστε για το χειμώνα, κόβουμε δραστηριότητες που μας γεμίζουν και τις έχουμε ανάγκη λόγω κόστους.

Δε συμβιβαζόμαστε. Φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη πως οι μαθητές και οι μαθήτριες έπρεπε να έχουμε εξασφαλισμένο παρόν και μέλλον, το σχολείο και η κοινωνία να μας τα παρέχει όλα. Στο ΕΠΑΛ να μαθαίνουμε την ειδικότητα που διαλέξαμε με σύγχρονο και ολοκληρωμένο τρόπο, να βρίσκουμε δουλειά πάνω σε αυτή με εργασιακά δικαιώματα.

Τη νέα σχολική χρονιά η φωνή των μαθητών για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα θα ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ. Ο “δύσκολος χειμώνας” θα είναι δικός σας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.