ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Βύρωνα καταγγέλλουμε την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σχετικά με τους τρεις συμμαθητές μας ιρακινής καταγωγής: ALI HEMIN, ALI DOAA και ALI RAHMA, που φοιτούν στο 4ο γυμνάσιο Βύρωνα και μαζί με τη μητέρα τους ZHIYAN YOYSIF AHMED και τα άλλα δύο αδέρφια τους, καλούνται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.

Η απόφαση απέλασης των τριών νεαρών συμμαθητών μας και της οικογένειάς τους έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την υπόθεση του μαθητή Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα και το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε από τους συμμαθητές, τους καθηγητές του και πλήθος σωματείων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να γίνει δεκτό το αίτημα του Σαϊντού να παραμείνει στη χώρα μας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ! Το γεγονός αυτό, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό! Οι κυβερνήσεις και το κράτος, διαχρονικά, αντιμετωπίζουν τους μαθητέςπρόσφυγες καταυτόν τον τρόπο. Είτε τους πετάνε έξω από τα σχολεία, είτε τους αφήνουν αβοήθητους, αναθέτοντας την ευθύνη σε ΜΚΟ, οι οποίες κάνουν χρυσές δουλειές με τις ευλογίες κυβερνήσεων και ΕΕ, ενώ η ολόπλευρη φροντίδα για τη μόρφωση και τα δικαιώματα αυτών των παιδιών θα έπρεπε να ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους.

Η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα οι συμμαθητές μας, όπως και χιλιάδες άλλοι πριν από αυτούς, δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης πολιτικής που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια. Η προσφυγιά και η μετανάστευση γεννιούνται από τις συγκρούσεις των «ισχυρών» αυτού του κόσμου, όπως είναι και αυτή που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σήμερα στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-Ρωσία. Όλοι οι μαθητές γεμίζουμε με οργή και αγανάκτηση στο άκουσμα των σειρήνων του πολέμου και στη θέα των βομβαρδισμένων πόλεων στην Ουκρανία, και όπως όλοι οι πόλεμοι, έτσι κι αυτός, έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά, πως καμία ανθρώπινη ζωή, ούτε του ουκρανικού, ούτε κανενός άλλου λαού δεν μετράει μπροστά στα κέρδη των ισχυρών από το μοίρασμα των αγορών.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ :

ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ !

  • Διεκδικούμε να ληφθούν μέτρα για την προστασία των προσφύγων που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους εξαιτίας της βαρβαρότητας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης.

  • Να προστατευθούν τα δικαιώματά των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

  • Να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις, οι απελάσεις.

  • Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απόφαση της απέλασης των τριών συμμαθητών μας και της οικογένειας τους, να μην γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά.

Καλούμε όλα τα 5μελή και 15μελή των σχολείων του Βύρωνα να υπογράψουν το κείμενο μας και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους συμμαθητές μας!

Μαθητές από τα σχολεία του Βύρωνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.