Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Πυθαγόρειου Λυκείου Σάμου για την πιθανή απέλαση του συμμαθητή τους Cisse!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Πυθαγόρειου Λυκείου Σάμου καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και ασύλου, να μην κάνει δεκτή την αίτηση παροχής ασύλου του συμμαθητή μας, CISSE VAFING μαθητή της Β’ Λυκείου ώστε να υπαχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Ο Cisse , θύμα διακρίσεων και ακραίας φτώχειας στη χώρα του, τη Γουινέα, μόλις στα 16 του χρόνια, πήρε μόνος του το δρόμο της προσφυγιάς, χωρίς κανέναν συγγενή ή κάποιο άλλο στήριγμα στο εξωτερικό, διακινδυνεύοντας τη ζωή του, προκειμένου να αποκτήσει άσυλο. Απόφαση, την οποία βέβαια δεν θα έπαιρνε κανένα παιδί, αν δεν βρισκόταν σε συνθήκες απόγνωσης, όπως ακριβώς συμβαίνει για όλους τους πρόσφυγες-μετανάστες σε όλες τις χώρες του κόσμου!!!

Ο Cisse μέσα σε λιγοστό χρόνο έγινε ενεργό και αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας, έμαθε ελληνικά, εντάχθηκε σε αθλητικό σύλλογο και ξεκίνησε να φοιτά σε ελληνικό σχολείο σημειώνοντας απίστευτη πρόοδο. Ο Cisse δεν είναι ποτέ μόνος του και ούτε θα τον αφήσουμε να μείνει. Θα τον στηρίξουμε ως φίλοι, συμμαθητές, γονείς, καθηγητές και κυρίως ως ΆΝΘΡΩΠΟΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΈΠΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ! Το γεγονός αυτό, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό! Οι κυβερνήσεις και το κράτος, διαχρονικά, αντιμετωπίζουν τους μαθητές-πρόσφυγες κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είτε τους πετάνε έξω από τα σχολεία, είτε τους αφήνουν αβοήθητους, αναθέτοντας την ευθύνη σε ΜΚΟ, ενώ η ολόπλευρη φροντίδα για τη μόρφωση και τα δικαιώματα αυτών των παιδιών θα έπρεπε να ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους.

Η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο συμμαθητής μας, όπως και χιλιάδες άλλοι σαν αυτόν, δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης πολιτικής που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια. Η προσφυγιά και η μετανάστευση γεννιούνται από τις συγκρούσεις των «ισχυρών» αυτού του κόσμου, όπως είναι και αυτή που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σήμερα στην Ουκρανία.

ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΣΙΣΕ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ : Ο ΣΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΙΣΕ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ !

Διεκδικούμε το δικαίωμα ανθρώπων που προέρχονται από χώρες, οι οποίες αποτελούν εστία πολέμου,  βρίσκονται υπό κατοχή ή είναι θύματα αντιδραστικών καθεστώτων και κινδυνεύει η ζωή τους, να υπάγονται σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Απαιτούμε να αναγνωριστεί ο συμμαθητής μας, Σισε από το κράτος ως πρόσφυγας και να του αποδοθεί το προβλεπόμενο Άσυλο. Να εγκριθεί η αίτησή του και να παραμείνει στη χώρα μας ώστε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο του, τις σπουδές που ονειρεύεται στην Ελλάδα, κοντά στους φίλους του και τους καθηγητές του που είναι δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.

Κινδυνεύουμε να μας πάρουν τον φίλο/συμμαθητή/γείτονα μας και η  κινητοποιήση μας είναι η αρχή των αγώνων μας για να μείνει ο Cisse και ο κάθε Cisse εδώ.

Τέλος, όπως έχει πει ο σπουδαίος ποιητής Γιάννης Ρίτσος :

«Δεν αρκεί να αγαπάς την ειρήνη και τον άνθρωπο, πρέπει να αγωνίζεσαι για αυτόν»

Comments are closed.