Η νέα γενιά έχει ιδανικά! Τσακίζει τους φασίστες ακόμα μια φορά! Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 15 Ιούνη στις 8 π.μ.

Πέρσι στην έναρξη της σχολικής μας χρονιάς ήμασταν εκεί: στη μεγάλη νίκη του λαού και της νεολαίας που έχωσαν τους ναζί στη φυλακή!

Φέτος, ενάμιση χρόνο μετά, στη λήξη αυτής της σχολικής χρονιάς, η θέση μας θα είναι ακόμα μια φορά αυτή που πρέπει: Να απαιτήσουμε μαζί με όλο το λαό οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, οι δολοφόνοι του Παύλου, του Σαχζάτ να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή, να μην αναιρεθεί η καταδίκη τους ή πέσουν στα μαλακά.

Το ξέρουμε καλά: Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες του δεν τελειώνει έτσι απλά. Κάθε μέρα πρέπει να ξεβρωμίζουμε τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Το ζήσαμε φέτος στη Σταυρούπολη, όπου συμμαθητές και συμμαθήτριες μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τραμπουκισμούς από οργανωμένους πυρήνες φασιστών κάθε “είδους” (ΧAυγιτες, με τους ναζί εγκληματίες Κασιδιάρη ή Λαγό κτλ). Φάγανε, όμως πόρτα όταν σε σχολεία όλης της χώρας γράφτηκε το σύνθημα: “Το αίμα μαθητή δε θα ξεχαστεί- Έξω από τα σχολεία μας φασίστες και ναζί!”

Τη στιγμή αυτή στη γειτονιά μας για πάνω από 100 μέρες τώρα μαίνεται ένας πόλεμος με εκατομμύρια πρόσφυγες που ψάχνουν καταφύγιο και στη χώρα μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες παντού ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, υποδεχόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες- θύματα της βίας αυτού του κόσμου, που για τα κέρδη των λίγων βασανίζονται οι πολλοί.

Δεν είναι εχθρός μας ο συμμαθητής μας από άλλη χώρα, αλλά η πολιτική που έχει κάνει το σχολείο μας εξεταστικό κέντρο, που αδειάζει την τσέπη των γονιών μας σε λογαριασμούς ρεύματος και μας κάνει να αγωνιούμε για το μέλλον μας, αντί να ονειρευόμαστε για αυτό. Ξέρουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή, χωρίς διακρίσεις σε φύλο, χρώμα, θρησκεία, συνήθειες. Το κάναμε και για τον Σαιντού και κερδίσαμε. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. 

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 15 Ιούνη στις 8 π.μ.

Comments are closed.