ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 6 ΑΠΡΙΛΗ 11:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα, βροντοφωνάζουμε πως:

  • Ανησυχούμε και οργιζόμαστε με τον πόλεμο που γίνεται σχεδόν ένα μήνα στην Ουκρανία! Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες, θύματα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στους “ισχυρούς” αυτού του κόσμου, από τη μία η Ρωσία και από την άλλη το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά πως η ανθρώπινη ζωή, ούτε του ουκρανικού λαού ούτε κανενός λαού, δεν μετρά μπροστά στα οικονομικά και στρατιωτικά σχέδιά τους. Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο κόντρα στην αγωνία και στην αντίθεση του λαού μας. Εκατοντάδες σχολεία, χιλιάδες μαθητές αποδείξαμε μέρες τώρα πως “Η νέα γενιά έχει ιδανικά” με τα αντιπολεμικά μας συνθήματα, με τις πορείες και τις συναυλίες μας, κόντρα στα εμπόδια που συναντήσαμε μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες λες και κάνουμε εμείς… πόλεμο! Αυτό θα κάνουμε και μπροστά στην υποδοχή προσφυγόπουλων από την Ουκρανία στα σχολεία μας, γιατί εμείς “δε βλέπουμε χρώματα, έχουμε αχρωματοψία” όταν πρόκειται να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν λαό που δοκιμάζεται, κόντρα σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που δυναμώνουν.   
  • Βλέπουμε τους γονείς μας αναστατωμένους και αγχωμένους με τα έξοδα για ρεύμα, ενοίκιο, θέρμανση, βενζίνη, super market και τα φροντιστήριά μας! Η θέση μας είναι δίπλα τους.  Αναρωτιόμαστε πως θα τα βγάλουν πέρα οι οικογένειές μας με την ακρίβεια που ήδη υπήρχε και εκτοξεύτηκε με τον πόλεμο, τις συνέπειές του οποίου πληρώνουν οι λαοί όλου του κόσμου. Δεν αντέχουμε να ακούμε και άλλο “κάντε υπομονή”, το ακούμε δύο χρόνια τώρα που οι “δύσκολες” στιγμές της πανδημίας δίνουν  τη θέση τους σε αυτές του πολέμου και της ακρίβειας, και εμάς μας βάζουν συνεχώς stop στις ανάγκες και στα όνειρά μας. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους που απεργούν και ζητούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας του εισοδήματός τους.  
  • Μπροστά μας έρχεται ένα τσουνάμι εξετάσεων. Λιγότερο από δύο μήνες μένουν για το κλείσιμο των σχολείων, η τεράστια ύλη προφανώς δεν έχει βγει με τα τόσα άνοιξε-κλείσε, κενά σε εκπαιδευτικούς, απουσίες λόγω covid, και η κυβέρνηση επιμένει να εφαρμόσει την Τράπεζα Θεμάτων σε Α’ και Β’ Λυκείου, την ΕΒΕ στις Πανελλαδικές χωρίς ούτε σκέψη για κάποια προσαρμογή της ύλης λες και η χρονιά κυλάει… φυσιολογικά! Τα κενά που μας άφησε το “εξαιρετικό” webex απασχολούν εμάς, τους γονείς και τους καθηγητές μας, όλους…  εκτός από το Υπ. Παιδείας που έχει την ευθύνη! 

Ήρθε η ώρα να πούμε: ΩΣ ΕΔΩ! 

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και της μόρφωσής μας! 

Δε θα χαρίσουμε το μέλλον μας!

Έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να καταφέρουμε όσο αγωνιζόμαστε ενωμένοι και πολλοί! Η κατάκτηση της απόσυρσης ενός μέρος του νόμου για την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια (μειωμένες επιλογές) είναι ένα μικρό δείγμα του τι μπορούμε να καταφέρουμε! 

Τώρα, σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που ζούμε,  ο αγώνας μας πρέπει να δυναμώσει και να ενωθεί με όλο το λαό! Με τα εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς που διοργανώνουν μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία! 

Να διεκδικήσουμε: 

  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Διαλέγουμε την πλευρά των λαών, όχι των ληστών.  
  • Μέτρα στήριξης στις οικογένειές μας για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια (κατάργηση φόρων σε θέρμανση- ρεύμα, επιπλέον επιδόματα, μειώσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης στα super-market). 
  • Να μη δώσουμε ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ ενδοσχολικές εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο.
  • Κατάργηση της ΕΒΕ. 
  • Έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία μας, στις σχολικές επιτροπές των Δήμων για να στηριχτούν μαθητές με ενισχυτική διδασκαλία, να επαναφερθεί το σχολικό γεύμα, να μπορέσουν όλοι οι μαθητές να πάνε σχολικές εκδρομές, και να μην αποκλειστούν λόγω κόστους, μετά από δύο χρόνια!   

Συνεχίζουμε μετά την απεργία με συναυλίες, τουρνουά και άλλες τέτοιες δραστηριότητες στα σχολεία και στους Δήμους μας για να ακουστεί η φωνή μας και να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

Comments are closed.