Δευτέρα 14/03 Αντιπολεμική μαθητική πορεία και συναυλία: «Δεν φτάνει να αγαπάμε την Ειρήνη και τον Άνθρωπο…. πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτόν!» (Γ. Ρίτσος)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τα 5μελή και τα 15μελή μας εδώ και μέρες δείχνουμε την εναντίωσή μας στον πόλεμο, σχηματίζουμε αντιπολεμικά μηνύματα στα προαύλια των σχολείων μας, φτιάχνουμε πανό και κολλάζ, οργανώνουμε καλλιτεχνικές δράσεις ενάντια στον πόλεμο.

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας!! Να στείλουμε το μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας:

Όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή! Ειρήνη και Φιλία ζητάνε οι λαοί!

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να σταματήσει ο πόλεμος, καταδικάζοντας τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο, όλοι τους να έχουν το “πάνω χέρι” στην Ουκρανία για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, να αυξήσουν τη δύναμη και την κυριαρχία τους, να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα και πλούσια εδάφη, στους δρόμους και αγωγούς φυσικού αερίου.

Δε δεχόμαστε καμία συμμετοχή σε πολεμικά σχέδια και εγκλήματα, δε θέλουμε να «διαλέγουμε» ποιανού τα πολεμικά σχέδια θα στηρίξουμε. Η κυβέρνηση της χώρας μας κάθε μέρα μας εμπλέκει όλο και περισσότερο σε αυτόν τον πόλεμο (δίνοντας στο ΝΑΤΟ για αξιοποίηση ελληνικό έδαφος για να φεύγουν αεροπλάνα, ελικόπτερα, πλοία, όπλα αλλά και στρατό) κάτι που μας κάνει ταυτόχρονα και θύτες και πιθανά θύματα.

Όσο θυμόμαστε τους εαυτούς μας γίνονται πόλεμοι, επιθέσεις, βομβαρδισμοί κάθε φορά με άλλη δικαιολογία και αφορμή, όσο και αν μαθαίνουμε πως ζούμε ειρηνικά και προστατευμένα. Αντιπαραθέσεις και οικονομικά- στρατιωτικά συμφέροντα βασανίζουν τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Δε ξεχνάμε το Αφγανιστάν, τη Παλαιστίνη, τη Συρία και άλλες χώρες, δε μπορούμε να ξεχάσουμε τις εικόνες παιδιών και των οικογενειών τους να θαλασσοπνίγονται, τους συμμαθητές μας που είναι θύματα πολέμων.

Παίρνουμε τη σωστή μεριά στην ιστορία. Είμαστε με τους λαούς που δοκιμάζονται. Γράφουμε τις δικές μας σελίδες στην ιστορία του τόπου μας με το δικό μας ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΕΙΡΗΝΗ και ΦΙΛΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, που σκοτώνονται, που βομβαρδίζονται, που αγωνιούν. Εμείς θέλουμε ο λαός της Ουκρανίας, οι λαοί όλοι του κόσμου να ζουν ειρηνικά και αδελφωμένα, όπως τους αξίζει και μπορούν τον 21ο αιώνα, χωρίς φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά!

  • Την Παρασκευή 11/3 μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο μέσα σε κάθε σχολείο. Φτιάχνουμε πανό, συνθήματα, ζωγραφίες. Τραγουδάμε και διαβάζουμε ποιήματα. Συζητάμε και αποκαλύπτουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους του πολέμου!
  • Τη Δευτέρα 14/3 βουλιάζουμε το κέντρο της Αθήνας με μαθητική πορεία 12μμ στα Προπύλαια και αμέσως μετά μεγάλη αντιπολεμική συναυλία μαζί με τους φοιτητές.

 

Comments are closed.