Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! Όλοι και όλες Κυριακή 1/5 10:30 στο Σύνταγμα!

Η ιστορία έχει μόνο μια σωστή ανάγνωση: Ελπίδα η πάλη των λαών! Αυτή άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάξει τον κόσμο! Διδασκόμαστε από του ηρωικούς αγώνες των εργαζόμενων, πως τα δικαιώματά μας δεν μας τα χάρισε ποτέ κανείς. Κατακτήθηκαν με αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών και σήμερα τα ξαναπαίρνουν πίσω ένα προς ένα.

Τιμάμε με την παρουσία μας στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις το Σικάγο το 1886, τον Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη και τους 200 της Καισαριανής το 1944. Σήμερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες, στο πλάι των εργαζομένων, δυναμώνουμε τον αγώνα για το παρόν και το μέλλον μας, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Η ιστορία έχει μόνο μια σωστή πλευρά: Με τους λαούς που αγωνίζονται κόντρα στην αδικία, στους πολέμους, στη φτώχεια και την προσφυγιά!

Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία που διεξάγεται δύο μήνες τώρα. Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια ξεριζωμένοι πρόσφυγες, θύματα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στους “ισχυρούς” αυτού του κόσμου, από τη μία η Ρωσία και από την άλλη το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά πως η ανθρώπινη ζωή, ούτε του ουκρανικού λαού ούτε κανενός λαού, δεν μετρά μπροστά στα οικονομικά και στρατιωτικά σχέδιά τους. Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον πόλεμο κόντρα στην αγωνία και στην αντίθεση του λαού μας που βλέπει πως το ΝΑΤΟ καμία προστασία δεν προσφέρει, αντίθετα είναι μια ασταμάτητη πολεμική μηχανή.

Τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η χώρα για τη συμμετοχή της στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, τη στιγμή που οι γονείς μας δεν αντέχουν με τα έξοδα σε ρεύμα, ενοίκιο, θέρμανση, βενζίνη, super market και τα φροντιστήριά μας, είναι πρόκληση. Η θέση μας είναι δίπλα τους και στους αγώνες τους για προστασία του εισοδηματός τους, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, μέτρα στήριξης για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια (κατάργηση φόρων σε θέρμανση- ρεύμα, επιπλέον επιδόματα, μειώσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης στα super-market). Δεν αντέχουμε να ακούμε και άλλο “κάντε υπομονή”, το ακούμε δύο χρόνια τώρα που οι “δύσκολες” στιγμές της πανδημίας δίνουν τη θέση τους σε αυτές του πολέμου και της ακρίβειας, και εμάς μας βάζουν συνεχώς stop στις ανάγκες και στα όνειρά μας.

Μπροστά μας τον Μάη και τον Ιούνη έρχεται ένα τσουνάμι εξετάσεων. Η τεράστια ύλη προφανώς δεν έχει βγει με τα τόσα άνοιξε-κλείσε, κενά σε εκπαιδευτικούς, απουσίες λόγω covid, και η κυβέρνηση επιμένει να εφαρμόσει την Τράπεζα Θεμάτων σε Α’ και Β’ Λυκείου, την ΕΒΕ στις Πανελλαδικές χωρίς ούτε σκέψη για κάποια προσαρμογή της ύλης λες και η χρονιά κύλησε… φυσιολογικά! Ακόμα και τώρα πρέπει να πιέσουμε με κάθε τρόπο να μη δώσουμε ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ ενδοσχολικές εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο, κατάργηση της ΕΒΕ, έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία μας, στις σχολικές επιτροπές των Δήμων για να στηριχτούν όσοι μαθητές το έχουν ανάγκη με ενισχυτική διδασκαλία.

Την Πρωτομαγιά βουλιάζουμε το Σύνταγμα! Να ακουστεί και πάλι πως δε θα χαρίσουμε το μέλλον μας!

Η υπεράσπιση της ζωής και της μόρφωσής μας είναι δική μας υπόθεση!

Έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να καταφέρουμε όσο αγωνιζόμαστε ενωμένοι και πολλοί! Ψηφισμένοι Νόμοι της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί (πχ μειωμένες επιλογές). Έχουμε αποδείξει πως η “νέα γενιά έχει ιδανικά” με τις πολύ πετυχημένες και μαζικές αντιπολεμικές μας δράσεις μέσα και έξω από τα σχολεία μας.

Τώρα, σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που ζούμε, ο αγώνας μας πρέπει να δυναμώσει και να ενωθεί με όλο το λαό ακόμα μια φορά! 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.