Οι μαθητές δεν είναι εγκληματίες! Η τρομοκρατία δεν θα τους περάσει!

Kαταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων.

Στηρίζουμε τους 4 συμμαθητές μας από το ΓΕΛ Ανατολής, που δικάζονται την Παρασκευή 25 Φλεβάρη.

Το «έγκλημα» που διέπραξαν, ήταν πως συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις του σχολείου τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο σχολείο.

Οδηγούνται στα δικαστήρια μετά την τυφλή μήνυση της διευθύντριας του σχολείου, που κατηγορεί τους μαθητές για «παράνομη κατάληψη» και «διακοπή της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος».

Αντίστοιχο περιστατικό, έχουμε και στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, όπου δικάζονται, 8 μαθητές Γυμνασίου το 2019 (τώρα μαθητές σχολείων της Άρτας και της Φιλιππιάδας) μετά από μήνυση «αγανακτισμένου» γονέα.

Τους δίκαιους αγώνες των μαθητών, τους γεννά, η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζει τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και στη ζωή.

Αυτήν την περίοδο που η εκπαίδευση και η μόρφωση μας τσακίζεται από τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, απ τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας μας, από τα ανύπαρκτα μέτρα κάλυψης των μορφωτικών – παιδαγωγικών – διδακτικών κενών, αποτελεί πρόκληση για όλους μας η ποινικοποίηση των αγώνων και των δίκαιων αιτημάτων μας.

Δύο χρόνια τώρα, οι μαθητές, σε όλη τη χώρα, βροντοφωνάζουμε το σύνθημα: “Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία σε κάθε μαθητή”, που είναι δίκαιο και αποτελεί αίτημα και των γονιών και των καθηγητών μας.

Απαιτούμε:

  • Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των συμμαθητών μας. Καλούμε την κυβέρνηση και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να πάρουν θέση, να αναλάβουν την ευθύνη, να απαλλαγούν οι συμμαθητές μας από κάθε κατηγορία.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που ποινικοποιούν τους μαθητικούς αγώνες.
  • Να σταματήσει η τιμωρία των αγώνων και η καταστολή τους από κυβερνήσεις και διοικήσεις της εκπαίδευσης.

Οργανώνουμε – Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, την Παρασκευή 25 Φλεβάρη

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Comments are closed.