Όχι στον πόλεμο στην Ουκρανία! -Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Σήμερα τα παιδιά στην Ουκρανία δεν πήγαν σχολείο. Χιλιάδες από αυτούς, μετά την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας, βρίσκονται στους δρόμους με την οικογένειά τους, προσπαθούν να φύγουν από την ίδια τους τη χώρα. Συγκρούσεις, βομβαρδισμοί, ανθρώπινος πόνος…

Οι μαθητές ενώνουμε τη φωνή μας με τον ελληνικό λαό ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ως εδώ! Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος!

Αντιπαραθέσεις και οικονομικά- στρατιωτικά συμφέροντα διαρκώς προκαλούν συγκρούσεις, βασανίζουν τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τις εικόνες παιδιών και των οικογενειών τους να θαλασσοπνίγονται, έχουμε συμμαθητές πρόσφυγες που είναι μακριά από τις οικογένειες τους! Δε θέλουμε να δούμε ξανά και άλλες τέτοιες εικόνες!

Την ίδια στιγμή που στα μαθήματα στο σχολείο μαθαίνουμε πως τα τριάντα χρόνια που υπάρχει η ΕΕ ζούμε ειρηνικά και προστατευμένα, όσο θυμόμαστε τους εαυτούς μας γίνονται πόλεμοι, επιθέσεις, βομβαρδισμοί με το ΟΚ και την ανάμειξη των “ειρηνευτικών” ΝΑΤΟ και ΕΕ! Δε ξεχνάμε το Αφγανιστάν, τη Παλαιστίνη, τη Συρία και άλλες χώρες που όλα αυτά τα χρόνια σαν μαθητές προσπαθήσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων.

Τώρα, έχουμε καταλάβει ότι Ρωσία από τη μία και ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ από την άλλη, χρόνια τώρα προσπαθούν να έχουν το “πάνω χέρι” στην Ουκρανία για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, να αυξήσουν τη δύναμη και την κυριαρχία τους, να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα και πλούσια εδάφη, στους δρόμους και αγωγούς φυσικού αερίου κτλ.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λαός της Ουκρανίας, οι λαοί που στα εδάφη τους γίνονται πολεμικές συγκρούσεις, οι λαοί όπως ο δικός μας που οι κυβερνήσεις τους τους μπλέκουν, αντί να ζουν “πλούσια στα πλούσια εδάφη τους”, δεν κερδίζουν τίποτα, παρά μόνο πληρώνουν….

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!

12 επιθετικά ελικόπτερα για να ενισχύσουν την πλευρά των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία έφυγαν χτες… από τη Λάρισα! Πως γίνεται οι πύραυλοι, τα πλοία που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση σε όλο τον κόσμο να είναι για την «άμυνα» της χώρας μας; Ποιον εξυπηρετεί να σταλούν Έλληνες φαντάροι ή στρατιωτικοί στην Ουκρανία; Πως «προστατευόμαστε» από κινδύνους όταν έχει γεμίσει η Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και πυρηνικά και αξιοποιούνται για να γίνονται πόλεμοι; Σε βάσεις και πολεμικούς εξοπλισμούς να δίνονται 4 δισ από τα χρήματα των γονιών μας και όχι στα σχολεία μας, εμείς να είμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τη φτώχεια.

Εμάς δεν μας ρώτησε κανείς για όλα αυτά… Με όλα αυτά και γινόμαστε «κομμάτι» ενός πολέμου που δε θέλουμε, αλλά μπαίνει και το δικό μας μέλλον σε κίνδυνο! Οι μαθητές δε δεχόμαστε να γίνεται η πατρίδα μας συμμέτοχη, επειδή έτσι αποφάσισε η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, σε πολεμικά σχέδια και εγκλήματα, ούτε θέλουμε να “διαλέγουμε” ποιανού τα πολεμικά σχέδια θα στηρίξουμε. Εμείς θέλουμε ο λαός της Ουκρανίας, οι λαοί όλοι του κόσμου να ζουν ειρηνικά και αδελφωμένα, όπως τους αξίζει και μπορούν τον 21ο αιώνα, χωρίς φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά.

Τώρα καλούμε όλα τα 15μελή και 5μελή συμβούλια να συζητήσουν, να καταδικάσουν τον πόλεμο και να χτυπήσει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ σε όλα τα σχολεία: Κάνουμε κολλάζ, κρεμάμε πανό, γράφουμε συνθήματα και πολλά ακόμα. Με ένα στόμα- μια φωνή παίρνουμε θέση: ΟΧΙ στον πόλεμο! ΟΧΙ στη συμμετοχή της χώρας μας με κανέναν τρόπο στο ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.