Όλοι στον αγώνα για μόρφωση- ζωή, δεν έχουν χώρο στα σχολεία οι ναζί!

Την Πέμπτη 7/10 συμπληρώνεται ένας χρόνος που όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές διαδηλώναμε για να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ. Καταφέραμε με τους αγώνες μας να πάνε εκεί που τους αξίζει: στα μπουντρούμια!

Όμως, ξέρουμε ότι η φυλάκιση των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης δεν αρκεί! Προσπάθησαν να εμφανιστούν ξανά οργανωμένοι πυρήνες φασιστών μέσα στα σχολεία μας!

Στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης με την ανοχή της διεύθυνσης, επιτέθηκαν σε ΜΑΘΗΤΕΣ! Τραμπούκισαν μαθήτριες, παιδιά από άλλες χώρες! Είδαμε απίστευτες εικόνες, αίματα στο σχολείο, καδρόνια, λοστούς και διάφορα άλλα τέτοια. Και συνέχισαν: επιτέθηκαν και σε άλλα σχολεία, άλλες γειτονιές, όπως και στην Αθήνα χτες, στο Νέο Ηράκλειο!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το αίμα μαθητή δεν θα ξεχαστεί –

Έξω από τα σχολεία φασίστες και ναζί

Αποδεικνύεται ότι τελικά αυτή που θρέφει αυτά να ναζιστικά μορφώματα, είναι η ίδια η πολιτική που γεννά την αδικία, την φτώχεια, όλα αυτά που μας κάνουν να οργιζόμαστε, να αγωνιζόμαστε. Αποδεικνύεται ότι οι φασίστες αυτό που έχουν απέναντι είναι αυτούς που σηκώνουν κεφάλι, αυτούς που διεκδικούν.

Τους ίδιους βάζει απέναντι και η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, το Υπ. Παιδείας, η Κεραμέως δεν είδαν ως πρόβλημα τους φασίστες, είδαν ακόμα μια φορά τις μαθητικές καταλήψεις, και την προσπάθεια να οργανωθούν αγώνες στα σχολεία!

ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ: ΤΟ ΚΑΔΡΟΝΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ, ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

Εμείς οι μαθητές ξέρουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή, χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, θρησκεία, συνήθειες. Δεν είναι εχθρός μας ο συμμαθητής μας από άλλη χώρα. ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ- ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΛΙΓΟΙ!

Παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που πολεμούν κάθε μορφή οργάνωσης, συλλογικής συζήτησης, αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν βλέπουμε αίμα συμμαθητή μας σε σχολική αίθουσα, όταν δεν νιώθουμε ελεύθεροι μέσα στο σχολείο μας. Εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε τα δικά μας όπλα: Τα μαθητικά μας συμβούλια και τα Συντονιστικά μας!

Όλοι στον αγώνα για μόρφωση- ζωή, στο φασισμό καμία ανοχή!

Προχωράμε σε:

1. Την Πέμπτη 7/10 συμμετέχουμε στην μεγάλη αντιφασιστική συναυλία μαζί με τους φοιτητές στο Σύνταγμα στις 19:00.

2. Κρεμάμε πανό αλληλεγγύης στους συμμαθητές μας που δέχτηκαν επίθεση στη Σταυρούπολη και ενάντια στο φασισμό σε κάθε σχολείο και Δήμο.

3. Δευτέρα 11/10 ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ WEBEX ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

Comments are closed.