ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης εναντίον μαθητών, φοιτητών και γονιών, οι εκλεγμένοι μαθητές – πρόεδροι των περιφερειακών μαθητικών συμβουλίων στην Ιταλία, σημειώνουν σε μήνυμα τους προς τους μαθητές στην Ελλάδα, τα εξής:

«Οι εκπρόσωποι των μαθητών στην Ιταλία εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους  μαθητές και τις μαθήτριες στην Ελλάδα που ήρθαν αντιμέτωποι με τη φασιστική επίθεση, στη Θεσσαλονίκη. Καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη τον ρόλο των ακροδεξιών οργανώσεων που, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους αγώνες όλων όσων θέλουν να κατακτήσουν ένα διαφορετικό μέλλον. Ο αντιδραστικός ρόλος των φασιστικών ομάδων είναι, επίσης, εμφανής από τη βιαιότητα αυτών των επιθέσεων που πραγματοποιούνται με την ανοχή της αστυνομίας και την ισχνή αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία, επίσης, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις άθλιες αυτές πράξεις.

Η ετοιμότητα και το σθένος της απάντησης που έδωσαν οι μαθητές στη χώρα σας στις φασιστικές επιθέσεις αποτελούν για εμάς το καλύτερο παράδειγμα για το πώς πρέπει να απαντάμε στις προκλήσεις των αντιδραστικών δυνάμεων. Αυξάνουμε τη συμμετοχή των μαθητών στις συλλογικές διαδικασίες τους, δεν αφήνουμε χώρο στους φασίστες, καταγγέλλουμε τον χαρακτήρα των φασιστικών οργανώσεων και εντείνουμε την πάλη. Οι ακροδεξιές ομάδες, που αντιπροσωπεύουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο των συντηρητικών και αντιδραστικών δυνάμεων του συστήματος αυτού, δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις εργατικές γειτονιές.

Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από την Ιταλία, ζήτω η πάλη των μαθητών στην Ελλάδα, ζήτω το μαθητικό κίνημα! Έξω οι φασίστες απ’ τα σχολεία, και σε Ελλάδα και σε Ιταλία!»

Alessandro Lanzone, Κοζέντσα

Daniele Mongini, Τορίνο

Isabel Varchetta, Ρέτζιο Εμίλια

Yannick Renzetti, Ιμπέρια

Nadia Gabbrielli, Φλωρεντία

Comments are closed.