ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ… ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ; ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! @mathitesgr

Οι πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων απέδειξαν πως τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης πως “τα σχολεία φέτος θα λειτουργούν κανονικά” είναι παραμύθια.

Πέρσι, μας μαντρώσατε στο σπίτι και χάσαμε το σχολείο και την καθημερινότητά μας για να μην κολλήσουμε κορονοϊό. Φέτος, μας μαντρώνετε στις τάξεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και θα κολλήσουμε κορονοϊό εμείς και οι οικογένειες μας με μαθηματική ακρίβεια. Υπάρχουν ήδη πάνω από 3000 κρούσματα μέσα στις πρώτες μέρες λειτουργίας. 

Βρισκόμαστε πάλι απροστάτευτοι. 25άρια τμήματα, κενά σε καθηγητές, αίθουσες- κλουβιά, σελφ τέστ… σαν να μην πέρασε μια μέρα, ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ!

Καλά πήγε και αυτό!

Μας έχετε  γυρίσει σε ένα ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Τρέχουμε από το σχολείο στα φροντιστήρια, από τα ιδιαίτερα σε διάβασμα ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Βρισκόμαστε σε ένα “αγνώριστο σχολείο”. Το άλλαξε η πανδημία των 4 Νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση. Μας έχετε τρελάνει! ΕΒΕ, ελάχιστες επιλογές στο μηχανογραφικό, Τράπεζα Θεμάτων, περισσότερες εξετάσεις από το Γυμνάσιο!  ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:

Επιλέξατε να παίζετε πάλι με τη ζωή και το δικαίωμα μας στη μόρφωση!

Ετοιμαστείτε να μας αντιμετωπίσετε και φέτος! Ξεκινάμε!

Η κυβέρνηση νομίζει πως έχει βρει ένα νέο “κολπάκι” για να μας τρομοκρατεί: τη λειτουργία του webex όταν ένα σχολείο κάνει κατάληψη. (Παρεμπιπτόντως δεν σας ένοιαξε να λειτουργεί το webex πέρσι τόσο πολύ όταν μαθητές δεν είχαν μικρόφωνα, κάμερες κτλ, ούτε τώρα τους νοιάζει για τους μαθητές που αρρωσταίνουν με covid, μόνο για να μην κάνουμε κατάληψη σας πείραξε!)

Κα Κεραμέως; Να σας θυμίσουμε πως πέρσι μας φέρατε εισαγγελείς, αστυνομία, μας ρίξατε χημικά, συλλάβατε μαθητές και πάλι δε μας σταματήσατε. Νικήσαμε: παγώσαμε για λίγο ακόμα την Τράπεζα Θεμάτων, το περιορισμό στο μηχανογραφικό, έγιναν ορισμένες προσλήψεις καθηγητών και καθαριότητας.

Για να τα καταφέρουμε και φέτος πρέπει να:

 • Γίνουν εδώ και τώρα εκλογές στα 15μελή. Να βγουν αγωνιστές μαθητές που να μπορούν να εκπροσωπήσουν το σχολείο, να έχουν διάθεση να παλέψουν μαζί και με άλλα σχολεία για να γίνεται η φωνή μας πιο δυνατή.
 • Συντονιστούμε περισσότερα σχολεία σε κάθε Δήμο, πόλη, ακόμα και σε επίπεδο χώρας. Για να οργανώνεται καλύτερα ο αγώνας μας, να μην “σταματά” με την πρώτη επίθεση της κυβέρνησης.
 • Βρεθούμε μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς για να αγωνιζόμαστε από κοινού! Μαθητικά Συμβούλια- Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να είναι ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
 • Οργανωθούν καλά ΑΠΟ ΤΩΡΑ οι πρώτες τοπικές μαθητικές πορείες και η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ!  

                                                                ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ:

(Προφανώς κάθε Συντονιστική και κάθε σχολείο μπορεί και πρέπει να βάλει και τα δικά του αιτήματα, αλλά αυτά ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!)

 1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.
 2. Κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του Υπουργείου.
 3. Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά
 4. Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
 5. Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχέδιο).
 6. Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και τους γονείς μας για τον εμβολιασμό. Προσλήψεις σχολικών γιατρών.
 7. Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ.
 8. Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα
 9. Εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.
 10. Η τρομοκρατία του webex δε θα περάσει. Οι καθηγητές να είναι μαζί μας σε αυτό και όχι απέναντι!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ

 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ @mathitesgr

Comments are closed.