ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! •Για να μην είναι και φέτος «μία από τα ίδια»! • Για ένα σχολείο που θα κατανοεί τις ανάγκες μας και δε θα λειτουργεί ως ατελείωτο εξεταστικό κέντρο!

Η σχολική χρονιά ξεκινάει και όλα δείχνουν ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα ίδια γνωστά και μεγαλύτερα προβλήματα! Θέλουμε επιτέλους μια σχολική χρονιά που να μη μας γεμίζει ανασφάλεια για το τι θα γίνει! Θέλουμε να πάμε σχολείο ασφαλείς, να πάμε εκδρομές, να κάνουμε τις δραστηριότητές μας, να πάμε βόλτα!

Απευθυνόμαστε στο Υπ. Παιδείας και σας λέμε:

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!

Είναι η τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά με την πανδημία. Μην παριστάνετε, λοιπόν, ότι δεν ξέρετε τι θα συμβεί αν ξεκινήσουμε το σχολείο με τους γελοίους όρους που προτείνετε ακόμα μια χρονιά. Οι νέες μεταλλάξεις του ιού είναι ακόμη πιο μεταδοτικές στους νέους, υπάρχει κίνδυνος να κολλάμε και να μεταδίδουμε ακόμη και ως εμβολιασμένοι. Είναι άμεση ανάγκη για να μην ανοιγοκλείνουν τμήματα και σχολεία και να μη χάσουμε ακόμα μια χρονιά να παρθούν έστω και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: προσωπικό καθαριότητας, περισσότεροι καθηγητές  για να γίνουν μικρότερα τμήματα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία, σχολικοί γιατροί και νοσηλευτές για τακτικά τεστ σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές! 

Φτιάξατε για τα σχολεία πρωτόκολλα διασποράς του κορονοϊού! Επιλέγετε να μας ελέγχει ο καθηγητής αν φοράμε καλά τη μάσκα, να μπαίνει καραντίνα ο διπλανός στο θρανίο αλλά όχι ο μπροστινός και πάει λέγοντας. Μας απειλείτε ακόμη και με τις απουσίες για να μην μπούμε καραντίνα ή να μη λείψουμε όσο περιμένουμε τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ!

ΕΓΓΥΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΤΕ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Ενημέρωση για το εμβόλιο στους μαθητές και τους γονείς τους!

Η σχολική χρονιά θα μπορούσε να ξεκινάει με πολύ καλύτερους όρους αφού υπάρχει εδώ και μήνες η δυνατότητα του εμβολιασμού στους μαθητές.  Αντί να κουνάτε το δάχτυλο σε εμάς, τους γονείς και τους καθηγητές μας, κάντε επιτέλους αυτό που θα έπρεπε να έχετε κάνει από την αρχή. Θέλουμε υπεύθυνη ενημέρωση από εξειδικευμένους γιατρούς και φορείς μέσα στα σχολεία για εμάς και τους γονείς μας. Να ρωτήσουμε ό,τι θέλουμε, να μας λυθούν προβληματισμοί. Να κάνουμε, όσοι απαιτείται,  δωρεάν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πριν εμβολιαστούμε, να μας παρακολουθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση γιατροί  μετά τον εμβολιασμό, να μην είμαστε μόνοι μας αν κάτι προκύψει!

Μην τολμήσετε να πείτε πως φταίνε οι ανεμβολίαστοι καθηγητές, θα είναι ψέμα. Σχεδόν το 90% έχει κάνει το εμβόλιο ή έχει νοσήσει. Δε βάζουν οι καθηγητές μας την υγεία μας και τη σχολική χρονιά σε κίνδυνο! Δε βάζουμε ούτε εμείς τη σχολική χρονιά σε κίνδυνο. Εσείς το κάνετε!

Θυμηθείτε ότι η προσπάθεια σας να μας ονομάσετε «αρνητές της μάσκας» πέρυσι, έπεσε στο κενό! Δε θα επιτρέψουμε να μας κατηγορείτε για «αντιεμβολιαστές», να μας χρεώσετε τη δική σας αδιαφορία!

Η λέξη εμπιστοσύνη στο Υπ. Παιδείας είναι άγνωστη για εμάς!

Λέτε μέρες τώρα μεγάλα λόγια. Πως τα σχολεία δε θα κλείνουν, πως έχετε πάρει όλα τα μέτρα. Βέβαια οι ελλείψεις σε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας θα φανούν και δε θα μπορείτε να κρυφτείτε.

Αλλά βέβαια, πως να ασχοληθείτε με όλα αυτά αφού εκεί στην κυβέρνηση είστε πολύ απασχολημένοι εδώ και δύο χρόνια με το πως θα κάνετε το σχολείο χειρότερο ψηφίζοντας τα νομοσχέδια το ένα μετά το άλλο.

Έχετε ψηφίσει να:

  • Εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, οι περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό.
  • Δίνουμε εξετάσεις στο Λύκειο με Τράπεζα Θεμάτων
  • Δίνουμε εξετάσεις και στο Γυμνάσιο.
  • Το κόψιμο της διδασκαλίας των Πανελλαδικών Εξεταζόμενων μαθημάτων (πχ σχέδιο) ενώ εξαρτάται από την εξέτασή τους η είσοδός μας σε αντίστοιχες σχολές.
  • Τα σχολεία να βρίσκουν χορηγούς και να νοικιάζουν τις αίθουσες τους και να μπαίνει όποιος θέλει σε αυτά για να βγάζουν μόνα τους χρήματα για να λειτουργούν, αφού εσείς δε θέλετε να δίνετε ούτε ευρώ.
  • Έχουμε διαφορετικά βιβλία οι μαθητές μεταξύ μας ανάλογα με το επίπεδό μας αλλά να δίνουμε όλοι μαζί τις ίδιες εξετάσεις.
  • Επιτρέπεται η τζάμπα ανήλικη εργασία από τα 15(!) στους μαθητές των Πρότυπων ΕΠΑΛ, τώρα θέλετε να κάνετε τζάμπα εργάτες και 16χρονα απροστάτευτα παιδιά που μένουν σε Ιδρύματα.

Έχετε βάλει στόχο να γυρίσουμε σχολείο και να το βρούμε αγνώριστο!

Έχετε βάλει στόχο η μόρφωση και η γνώση να είναι θέμα “τσέπης”, για λίγους και εκλεκτούς!

ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

Η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που στέρησε την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο για πάνω από 40 χιλιάδες συμμαθητές μας, δε θα περάσει έτσι! Δε θα σας χαρίσουμε το μέλλον μας! Τα ψέματα σας ότι έτσι βοηθιούνται οι «καλοί» μαθητές, κατέρρευσαν στην πράξη. Χιλιάδες παιδιά έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και παρόλα αυτά δε θα μπορέσουν να σπουδάσουν. Οι γονείς μας πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στα φροντιστήρια, περνάμε από έναν εξεταστικό μαραθώνιο που φτιάξατε εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχετε το θράσος να λέτε ότι με την Ελάχιστη Βάση εισαγωγής, με τους περιορισμούς στο μηχανογραφικό μας δίνετε «προοπτικές» για να μην «εγκλωβιστούμε» στα Πανεπιστήμια!

Έχουμε ανάγκη να μπορούμε να ολοκληρώσουμε το σχολείο χωρίς οι γονείς μας να «ματώνουν» οικονομικά για να μας στηρίξουν στις απανωτές εξετάσεις. Mετά από δυο σχολικές χρονιές που περάσαμε μπροστά στον υπολογιστή έχουμε ξεχάσει πως είναι να μαθαίνουμε μέσα στην τάξη καινούρια πράγματα. Εάν οι καθηγητές μας και εμείς «τρέχουμε να προλάβουμε» την κάλυψη της ύλης για τις εξετάσεις δεν θα έχουμε ποτέ τη δυνατότητα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Αυτό που θα έπρεπε να κάνετε είναι να διαμορφώσετε ξανά την ύλη σε όλα τα μαθήματα και τις τάξεις με βάση τη νέα κατάσταση. Να αυξήστε τις διαθέσιμες ώρες και τους δασκάλους για να μπορούμε όσοι το χρειαζόμαστε να παρακολουθήσουμε ενισχυτική διδασκαλία.

Παρεμπιπτόντως, το σχολείο δεν είναι μόνο εξετάσεις! Έχουμε δυο χρόνια να πάμε την οποιαδήποτε σχολική εκδρομή με τους συμμαθητές και φίλους μας ενώ ο τουρισμός, τα μουσεία, τα θέατρα, οι αθλητικές δραστηριότητες λειτουργούν κανονικά. Oι εκδρομές είναι και αυτές σημαντικό κομμάτι της σχολικής μας ζωής, μη μας τις στερείτε άλλο!

ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ

Η «οικονομική αυτονομία» που λέτε ότι δίνετε στα σχολεία σημαίνει να περιμένουμε από τους χορηγούς ή από το διευθυντή και τους καθηγητές να εξασφαλίσουν τα χρήματα για τη λειτουργία του σχολείου και το Υπουργείο να μη δίνει τίποτα. Η δυνατότητα «να αξιοποιούν τις υποδομές τους» τα σχολεία δίνει το ελεύθερο στον καθένα που θα θέλει εγκαταστάσεις, χώρους ή οτιδήποτε να τους έχει μέσα στο ίδιο μας το σχολείο. Με επιχειρήσεις και χορηγούς προσπαθείτε να κρύψετε την ευθύνη σας που τόσα χρόνια τα σχολεία μας υποχρηματοδοτούνται και ρημάζουν. Ε, λοιπόν δεν θα την πληρώσουμε πάλι εμείς, ούτε οι γονείς μας θα βάλουν άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη.

To σχολείο είναι χώρος εκπαίδευσης, όχι χώρος για μπίζνες! Χρειάζεται κρατική επαρκή χρηματοδότηση όχι επενδυτές!

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!

ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ:

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Με τον αγώνα μας καταφέραμε να μην εφαρμοστεί πέρυσι η Τράπεζα Θεμάτων, να παρθούν υποτυπώδη μέτρα προστασίας στα σχολεία, να μη δοθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Η φωνή των μαθητών ακούστηκε για μήνες δυνατά κόντρα σε κάθε προσπάθεια σας να τη φιμώσετε, να μας τρομοκρατήσετε.

Φέτος το καλοκαίρι που κάηκε η χώρα μας αλλά χιλιάδες άνθρωποι έσωσαν τα σπίτια και το περιβάλλον, χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν αλληλέγγυοι, μάθαμε το πιο σημαντικό μάθημα: “Ο λαός μπορεί να σώζει τον λαό”. Και εμείς, λοιπόν, τη μόρφωση και τη ζωή μας θα την πάρουμε στα χέρια μας!

Δεν μας σταματά τίποτα γιατί έχουμε δίκιο! Δεν είμαστε μόνοι! Έχουμε στο πλευρό μας γονείς και εκπαιδευτικούς, όλο το λαό που στηρίζει τα δίκαια αιτήματά της. Έχουμε ο ένας τον άλλο και αυτό μας δίνει τη δύναμη να αγωνιζόμαστε! Έχουμε τα 5μελή και τα 15μελή μας, Συντονιστικές Επιτροπές σε σχολεία σε όλη την Αθήνα που με το πρώτο κουδούνι θα βγουν μπροστά για να ενημερώσουν και να οργανώσουν την απάντηση των μαθητών!

ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ! ΓΥΡΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ. Για αυτό και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.
  • Κάλυψη των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του Υπουργείου. 
  • Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά
  • Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
  • Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχέδιο). Οι μαθητές που θα ξαναδώσουν Πανελλαδικές να εξεταστούν σε Λατινικά ή Κοινωνιολογία αντίστοιχα με αυτά που διδάχτηκαν.
  • Επαναφορά και αναβάθμιση των καλλιτεχνικών μαθημάτων.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ– ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! Για αυτό και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές όλων των σχολείων και στους γονείς μας για τον εμβολιασμό. Προσλήψεις σχολικών γιατρών.
  • Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία, όχι μόνο σελφ τεστ.
  • Όχι στα 27άρια τμήματα και στα σχολεία που δεν απολυμαίνονται. Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.
  • Περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ για να μετακινούμαστε από και προς το σχολείο με ασφάλεια
  • Καμία απουσία τις μέρες που ένας μαθητής βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα ή περιμένει τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τέστ για τον κορονοϊό.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

Comments are closed.