21 Μαρτίου – Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού! Η νέα γενιά έχει ιδανικά! Ρατσισμός- Καταστολή Ποτέ και Πουθενά!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών διακρίσεων καθιερώθηκε όταν πριν 61 χρόνια η Αστυνομία του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική άνοιξε πυρ και δολοφόνησε μαθητές και φοιτητές που διεκδικούσαν τα δικαιώματα του μαύρου πληθυσμού.

61 χρόνια μετά…

  • Η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι εδώ και δεν κάνουν καμία διάκριση. Στοχεύουν όποιον αγωνίζεται. Η κυβέρνηση και το κράτος με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας φοβίσουν. Να μας κλείσουν το στόμα. Να σταματήσουμε να αμφισβητούμε, να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε. Εμείς όμως ξέρουμε: Αυτοί φοβούνται τους αγώνες μας!

  • Οι ρατσιστικές φωνές, οι φυλετικές διακρίσεις είναι εδώ. Στις γειτονιές και τα σχολεία μας. Εμείς, όμως, ξέρουμε: Οι μαθητές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ τους. Για τα αμέτρητα προβλήματά που αντιμετωπίζουμε στις ζωές μας δεν ήταν, ούτε είναι ένοχοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Μπορεί να έχουμε διαφορετικό χρώμα, θρησκεία, συνήθειες, έχουμε όμως κοινά όνειρα, ανάγκες, “θέλω” για τη ζωή και το μέλλον μας.

  • Έναν χρόνο πανδημίας οι ανθρώπινες ζωές αντιμετωπίζονται σαν παιχνίδι. Η κυβέρνηση επέλεξε για τους μαθητές να είμαστε είτε απροστάτευτοι στο σχολείο, είτε αμόρφωτοι στο σπίτι! Η κυβέρνηση επέλεξε να μην πάρει μέτρα για τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς των γονιών μας, τα ΜΜΜ και πάνω από όλα τα νοσοκομεία που αυτή τη στιγμή δεν αντέχουν άλλο! Οι ίδιοι επέλεξαν, παρά την πανδημία, οι δομές προσφύγων να συνεχίσουν να είναι άθλιες. Να γίνονται εξώσεις από σπίτια ακόμα και των αναγνωρισμένων προσφύγων. Να είναι χιλιάδες τα αγνοούμενα ή τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Χιλιάδες να είναι αποκλεισμένα από την τηλεκπαίδευση, λόγω έλλειψης ίντερνετ, υπολογιστή ή και εκπαιδευτικών. Αλλά να δίνουν κάτι δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς, σε νέα σώματα αστυνομίας, σε εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρήματίες και καναλάρχες δεν έχουν πρόβλημα! Εμείς όμως ξέρουμε: Έναν χρόνο τώρα βγήκαμε νικητές μόνο όταν πήραμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

  • Η αιτία που γεννά τόσο πόνο και δυστυχία, που γεννά τόσους ανθρώπους ξεριζωμένους από τον τόπο τους είναι ακόμα εδώ! Είναι οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι καταστροφές για τα κέρδη των λίγων. Είναι η ύπαρξη πολεμικών μηχανών όπως το ΝΑΤΟ. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις δίνουν απλόχερα εδάφη, χρήματα, ακόμα και εξοπλισμό για να συνεχίσει να υπάρχει και να κάνει πολέμους! Και ενώ ευθύνονται για τη δημιουργία των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων, δεν τους αφήνουν ούτε να πάνε στις χώρες προορισμού τους, συνεχίζουν να τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας σε αποθήκες ψυχών, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Εμείς όμως ξέρουμε: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Δυναμώνουμε τις φωνές μας για να μην ματώνουν οι λαοί για τα κέρδη των λίγων!

Καλούμε τους μαθητές στην Αθήνα αυτό το σαββατοκύριακο να δείξουν πως: “Η νέα γενιά έχει ιδανικά! Ρατσισμός- Καταστολή ποτέ και πουθενά!”. Να πάρουν μέρος σε δράσεις που οργανώνονται σε γειτονιές της Αθήνας από φορείς, εργαζόμενους και φοιτητές. Να στολίσουν τις γειτονιές τους με συνθήματα και γκράφιτι.

Ως Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας παίρνουμε μέρος το Σάββατο 12:30 στην Πλατεία Κυψέλης μαζί με Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους για τα δικαιώματα όλων μας σε υγεία, μόρφωση και ζωή!

Comments are closed.