ΒΑΖΟΥΜΕ mute ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΤΑΣΗ!

Η αγανάκτηση όλων των μαθητών έχει πιάσει ταβάνι! Βρισκόμαστε έγκλειστοι σπίτι, με κλειστά σχολεία, με αποκλεισμό από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Όμως, όσο και να μένουμε σπίτι δε βλέπουμε να διορθώνονται και πολύ τα πράγματα: Τα σχολεία μας, όταν και αν ανοίξουν θα ναι στα ίδια χάλια, η τηλεκπαίδευση σέρνεται και το πιο σημαντικό; Βλέπουμε, έναν χρόνο μετά, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να καταρρέει.

Είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα ερευνών που έγιναν: 650% αύξηση των αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών χαπιών, το 91% των μαθητών επηρεάστηκε αρνητικά από το κλείσιμο των σχολείων. Δεν έχουμε μάθει κυριολεκτικά τίποτα από την τηλεκπαίδευση, έχουμε αποκτήσει οι μαθητές όλων των τάξεων τεράστια κενά και κανείς δεν μας λέει τι θα γίνει. Δε ξέρουμε πότε θα γυρίσουμε στα σχολεία, αν θα προσαρμοστεί η ύλη, τι θα γίνει με τις εξετάσεις, τι θα γίνει με τα πτυχία Ξένων Γλωσσών. Η ημερ/νια των Πανελλαδικών δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ενώ για κάποια μαθήματα όπως η Ιστορία του 1ου πεδίου η ύλη έχει μειωθεί λιγότερο από πέρσι.

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!

Survivor δεν είναι στην Καραϊβική, είναι να συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση!

Οι μαθητές δεν είμαστε χαζοί. Έχουμε κριτήριο και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Για παράδειγμα, βλέπουμε πως:

  • Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια είναι τόσο καιρό κλειστά γιατί υπάρχει συνωστισμός, μας έλεγαν πως δεν υπάρχει ούτε 1 ευρώ για προσλήψεις καθηγητών και καθαριστ(ρι)ών μπας και αραιώσουμε λίγο στις τάξεις αλλά έδωσαν πριν 1 μήνα 20 εκατ. Ευρώ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

  • Τα Δημόσια Νοσοκομεία είναι φίσκα, πεθαίνει κόσμος και οι ιδιωτικές μεγαλοκλινικές συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Εμείς, όμως να συνεχίσουμε να στερούμαστε το δικαίωμα μας στη μόρφωση; Γιατί; Για να μην χάσουν οι εκατομμυριούχοι ένα μηνιάτικο;

  • Το Υπ. Παιδείας ξέρει πολύ καλά πως η τηλεκπαίδευση πάει χάλια, αλλά παρόλα αυτά λέει πως “όλα πάνε τέλεια”. Μάλιστα, η Υπ. Παιδείας Κεραμέως είπε πως: “ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΗΓΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ!”. Δηλαδή, για να μην παραδεχτούν πως απέτυχαν, πως φέτος έχουμε ελάχιστα πράγματα, θα μας βάλουν εξετάσεις για να το καταλάβουν τότε;

  • Εκεί στο Υπουργείο αντί να βρίσκουν τα φετινά θέματα της Τράπεζας Θεμάτων (όταν δεν έχει βγει καν η ύλη), γιατί δεν ασχολούνται με το να μελετήσουν και να προτείνουν πως να καλυφθούν τα κενά που αποκτήσαμε; Εκτός αν σε ένα παιδί της Α Γυμνασίου που επί της ουσίας φέτος έχει κάνει μάθημα το πολύ 2 μήνες του λείπει να δώσει για πρώτη φορά προαγωγικές;

  • Στα μεγάλα εμπορικά που θα ανοίξουν πάλι πριν τα σχολεία μας ο ιός δε θα κολλάει; Αλλά, κολλάει στις πλατείες και στα πάρκα που μας κόβουν πρόστιμα αν πάμε μια βόλτα; Ή τώρα που μας λένε να βγούμε στα πάρκα, εκεί δε θα κολλάει αλλά θα κολλάει στα προαύλια των σχολείων μας;

Με αυταρχισμό και ΜΑΤ δε χτίζεις ανοσία!

Δώστε λεφτά για υγεία & παιδεία!

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ και αστυνομία, αυτό δηλαδή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Θέλει να μας φοβίσει, να σταματήσει τους δίκαιους αγώνες μας, να κρύψει όλες τις εγκληματικές επιλογές της και να μας πείσει πως δήθεν “φταίμε” εμείς για την εξάπλωση της πανδημίας. Αντιμετωπίζεται με ότι η κυβέρνηση δε κάνει!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ- ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ!

Καλούμε όλους τους μαθητές, ειδικά τους μαθητές που μπήκαμε μπροστά και οργανώσουμε τις φετινές τεράστιες κινητοποιήσεις και καταλήψεις, ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ! ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Έχουμε αποδείξαμε ότι δε μασάμε! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Καλούμε τα σχολεία στην Αθήνα να προχωρήσουν στα εξής:

ΒΗΜΑ 1ο

Σε “από κοντά” συνεδριάσεις 5μελών και 15μελών αλλά και Συντονιστικών Επιτροπών ανά Δήμο. Να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και να αποφασιστούν δράσεις.

ΒΗΜΑ 2ο

Να γίνουν ΞΑΝΑ μαθητικές πορείες τοπικά στους Δήμους και στις Βθμιες.

ΒΗΜΑ 3ο

Σε ενδεχόμενο που ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Υπ. Παιδείας ότι ΔΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ και ούτε μας πουν πότε ανοίγουμε, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΟΧΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

Διεκδικούμε:

1. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

2. ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

3. ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΔΕ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ.

4. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

5. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

6.ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.