Οι μαθητές ακόμα μια φορά θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα σχολεία μας. Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Οι μαθητές γυρίζουμε στα σχολεία μας ακόμα μια φορά την 1η Φλεβάρη. Και γυρίζουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να διεκδικήσουμε ό,τι μας στερείτε! Οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιλέξατε:

 1. Να ανοίξουν τα σχολεία μας τον Σεπτέμβρη με την μάσκα να θεωρείται η μόνη η προστασία. Μικρές αίθουσες, ελλείψεις σε καθηγητές, σε καθαριότητα.

 2. Να μην ακούσουν τα δίκαια αιτήματά μας, αντίθετα να μας συκοφαντήσουν, να μας ρίξουν χημικά, να μας εκβιάσουν με αποβολές και εισαγγελέα, και τελικά να ξανακλείσουν τα σχολεία τον Νοέμβρη.

 3. Να κάνουμε επί 2μιση μήνες τηλεκπαίδευση με το σύστημα να πέφτει, να παλεύουμε με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή, αλλά να δώσουμε όλοι κανονικά ατελείωτα διαγωνίσματα μέσω ίντερνετ!

 4. Να μας βάζετε απουσίες και όταν αγωνιζόμασταν και όταν δεν είχαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση.

 5. ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ -ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ- ΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ. ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ… ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ!

 6. Μας κατηγορείτε πως θέλουμε να περνάμε στο Πανεπιστήμιο με 3 σε μια εξέταση που κρατά 3 ώρες. Το σχολείο που βγάζει μαθητές που γράφουν 3 όμως δεν έχετε σκοπό να το αλλάξετε. ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ! Για αυτό και μέσα στην πανδημία φτιάξατε Επαγγελματικά Γυμνάσια με νόμιμη την ανήλικη εργασία από τα 14, για αυτό και δώσατε το δικαίωμα σε Ιδιωτικά Κολλέγια να δίνουν το ίδιο πτυχίο με τα Δημόσια Πανεπιστήμια. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ! Κατά τα άλλα όμως σας πήρε ο πόνος για το μορφωτικό μας επίπεδο.. ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ!

 7. Να ανακοινώσετε πως ξανανοίγουν τα σχολεία με κανένα άλλο μέτρο αυτή τη φορά, πέρα από ΠΡΟΣΤΙΜΑ στους μαθητές αν κάτσουν στην πλατεία μετά το σχολείο! (άλλο που επειδή φάγατε κράξιμο το μαζέψατε μετά).

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Αν νομίζετε πως έχετε ξεμπερδέψει μαζί μας κάνετε λάθος. Γυρνάμε στα σχολεία έτοιμοι να αγωνιστούμε. Το μέλλον μας, η μόρφωσή μας, η υγεία μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός. Οι δικές μας πράξεις μιλάνε επίσης από μόνες τους!

1. Από το πρώτο κουδούνι οργανωθήκαμε, αγωνιστήκαμε, ακούστηκε η φωνή των μαθητών ΔΥΝΑΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ σε όλη την Ελλάδα. Έγιναν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ. Δεν μας σταμάτησε η επίθεση και η συκοφαντία σας.

2. Καταφέραμε να γίνουν πιο γρήγορα προσλήψεις ορισμένων καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας. Φυσικά δεν έφταναν. ΦΥΣΙΚΑ, όσο τα σχολεία ήταν κλειστά ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ…

3. Φτιάξαμε νέες Συντονιστικές Επιτροπές, εκλέξαμε τα μαθητικά μας συμβούλια με σκοπό να βοηθούν στο συντονισμό μεταξύ των μαθητών, των σχολείων.

4. Όταν μας ξανακλείσατε συνεχίσαμε να προσπαθούμε να ακουγόμαστε και με άλλους τρόπους. Ακόμα και με κλειστά σχολεία ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΠΑΝΟ, ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ LIVE, ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ 15ΜΕΛΗ ΜΑΣ, ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΚΕΙΜΕΝΑ, ΚΑΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

5. Σεβαστήκαμε την κατάσταση με την πανδημία, έχουμε κάνει μήνες να δούμε φίλους και συμμαθητές, βγαίναμε καμιά βόλτα που και που με το φόβο μην μας κόψετε πρόστιμο!

6. ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ.

7. Οι διεκδικήσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα για δωρεάν και μαζικά τεστ, σας έχουν αναγκάσει να φτιάξετε μια υποτυπώδη υποδομή για να γίνονται αυτή τη φορά.

8. Στις 21 Γενάρη, μέρα πανελλαδικής δράσης των μαθητών, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κινητοποιηθούμε κάτω από όλες τις συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας και παντού!

Πάρτε το χαμπάρι! Δεν πρόκειται να μας σταματήσετε! Δε θα σας κάνουμε τη χάρη!

Θέλετε να μας κάνετε να πιστέψουμε πως δεν έχει και πολύ νόημα να αγωνίζεσαι. Πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί και πως οι μαθητές έχουν μία μόνο επιλογή. Να το…βουλώνουν και να λένε “και ευχαριστώ”.

Ξεχνάτε όμως πως αποδείξαμε πως υπάρχει και άλλη επιλογή για εμάς. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από ότι έχουμε κάνει ως τώρα, αισθανόμαστε πιο ικανοί και έμπειροι να οργανώσουμε τη διεκδίκησή μας. ΜΑΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ. Για αυτό φέρνετε στα κλεφτά αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, για αυτό και υλοποιείτε εν μέρει ορισμένες διεκδικήσεις μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ!

Γιατί είναι οι ανάγκες μας πιο δυνατές για υγεία και παιδεία, για να μην ξαναγίνουν τα ίδια. Γιατί είναι η αγανάκτησή μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζετε πιο δυνατή. Γιατί είμαστε εμείς πιο δυνατοί από ότι έχουμε καταφέρει ως τώρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να μην ισχύσει σε καμία περίπτωση ΦΕΤΟΣ!

 • Απόσυρση εδώ και τώρα της Τράπεζας Θεμάτων.

 • Φτάνει πια αυτή η “αγωνία” του Υπουργείου με τα τεστ, τα διαγωνίσματα. ΜΑΘΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ! ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!

 • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία που εμφανίζεται κρούσμα.

 • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη. Μην τολμήσετε να ανοίξετε τα σχολεία μας, όπως τα κλείσατε!

 • Προσλήψεις καθηγητών- Όχι απολύσεις!

 • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας- Όχι απολύσεις!

 • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

 • Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα. Με όλους αυτούς τους τρόπους θα μπορέσει να λυθεί και το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα, ειδικά τώρα μέσα στη βαρυχειμωνιά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!

 • Να παρθούν πίσω όλες οι άδικες τηλε-απουσίες που μπήκαν στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης σε μαθητές που εσείς δεν τους εξασφαλίσατε τους όρους για να συμμετέχουν στο διαδικτυακό μάθημα

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

Την Πέμπτη 28 Γενάρη, 13:00 στα Προπύλαια ΜΑΘΗΤΙΚΗ- ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ! ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνεδριάσεις τοπικών συντονιστικών, 5μελών και 15μελών, για να οργανωθούμε για το άνοιγμα των σχολείων.

Είμαστε έτοιμοι από την πρώτη κιόλας μέρα για συνελεύσεις στα σχολεία μας και αγωνιστικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της υγείας και της μόρφωσής μας.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Comments are closed.