ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ…ΝΟΜΙΖΕΙ ΛΑΘΟΣ!

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας παρακολουθούμε με αγωνία και προσμονή για το αν θα ανοίξουν και με τι μέτρα προστασίας τελικά τα σχολεία μας εν μέσω πανδημίας. Είδαμε το άνοιγμα των Δημοτικών και πήραμε μια γεύση… τα σχολεία άνοιξαν όπως είχαν ανοίξει τον Σεπτέμβρη και έκλεισαν τον Νοέμβρη: χάλια! Η τηλεκπαίδευση ξανά (ξανά) ξεκίνησε με τα γνωστά της προβλήματα, χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο για να βελτιωθεί …. Η Τράπεζα Θεμάτων είναι εκεί και μας περιμένει χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί ακόμα και τώρα καθηγητές!

Αντι να ασχοληθεί με αυτά, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό… αν δεν μας “τσακίσει” ο κορονοιός, να μας “τσακίσει” η πολιτική της! Σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα το Νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης των τριτολύκειων στις Πανελλαδικές. Ελαχιστη Βάση Εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα Τμήματα, Λιγότερες Επιλογές στο Μηχανογραφικό και Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Οι μαθητές, όμως, καταφέραμε να βάλουμε το πρώτο STOP στα σχέδια της κυβέρνησης!

Όσο και να φαίνεται ότι εν μέσω καραντίνας επικρατεί σιγή νεκροταφείου, οι δικές μας φωνές ακούστηκαν! Ότι κάναμε τον Δεκέμβρη όλοι μαζί (παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, σε δήμους και Δευτεροβάθμιες, συζητήσεις και αγωνιστικές αποφάσεις σε πάνω από 170 5μελή και 15μελή, ψήφισμα που πηγε σε εκατοντάδες τάξεις της Γ Λυκείου και υπογράφτηκε από χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα), με σιγουριά λέμε ότι έχουμε την πρώτη μας κατάκτηση! Κερδίσαμε να μην ισχύσει από φέτος η περιορισμένη δήλωση σχολών, να μην μείνουν παιδιά εκτός των σχολών προτίμησής τους!

Η κυβέρνηση, μπορεί να είναι αδίστακτη στο πόσο γρήγορα προχωρά τα σχέδιά της, αλλά ξέρει πως οι ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ. Πως να ξεχάσει τις καταληψεις σε χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, τις τεράστιες φετινές πορείες μας;

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Ωστόσο, δεν μας ξεγελάνε. Ας θυμηθούμε ότι αυτό το Νομοσχέδιο το έφερε εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης για να γλυτώσει αντιδράσεις.

ΕΜΕΙΣ, ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΠΙΣΩ!

Τωρα να ακουστούμε πιο δυνατά από ποτέ!

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Είμαστε πιο δυνατοί. Εκατοντάδες μαθητικά συμβούλια, δεκάδες Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη τη χώρα θα κινηθούμε ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Έτσι όπως έχουμε κάνει από την αρχή της χρονιάς. Ήδη έγινε ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

Είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολεία προχωράμε σε πανελλαδική μέρα δράσης μαθητών! Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε και ό,τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Προχωραμε σε:

Συνεδρίαση των Τοπικών Συντονιστικών τις επόμενες μέρες. Να μεταφερθεί και να δημιουργηθεί παντού αγωνιστικό κλίμα. Να οργανωθούμε!

Να γίνουν παντού Συνελεύσεις Τάξεων, ειδικά της Γ Λυκείου για να αποφασιστεί η αντίθεση όλων μας. Ειδικά η Γ λυκείου πρέπει να εκφράσει ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ γίνεται, με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της.

Πανελλαδική μέρα δράσης μαθητών την Πέμπτη 21 Γενάρη! Τόσο με πανό μαθητών έξω από τα σχολεία, παρεμβάσεις σε δήμους, περιφέρειες, Διευθύνσεις Βθμιας, όσο και με παρεμβάσεις (ακόμα και με αποχές) από την τηλεκπαίδευση, αν αυτή συνεχίζεται.

Απαιτούμε:

1. Μέτρα για να ανοίξουν και να είναι ασφαλή τα σχολεία. Να προσληφθούν καθηγητές με βάση τις ανάγκες και να ανοίξουν νέες αίθουσες στα ίδια τα σχολεία ή σε άλλα δημόσια κτήρια, ώστε να είμαστε πιο λίγοι μαθητές ανά τάξη. Να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Δωρεάν και συνέχεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μην εξαπλώνεται ο ιός στο σχολείο.

2. Να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψήφιους Πανελληνίων που να βάζει σε κίνδυνο τον αγώνα που δίνουν οι μαθητές για να συνεχίσουν τη μόρφωσή τους στο Πανεπιστήμιο. Να αποκατασταθεί οποιαδήποτε αδικία με την εξεταζόμενη ύλη των Πανελλαδικών, ειδικά σε μαθήματα στα ΕΠΑΛ και στα Μουσικά- Καλλιτεχνικά σχολεία.

3. Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα η απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και γενικότερα να σταματήσει αυτή η “αγωνία” του Υπουργείο με τα τεστ, τα διαγωνίσματα και πάει λέγοντας. Δε λείπει αυτό από τα σχολεία μας. Θα είναι απαράδεκτη η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων (που προυποθέτει να έχει βγει η ύλη σε όλα τα σχολεία ενιαία) σε μια σχολική χρονιά έχει τόσες δυσκολίες και αυτο είναι πρακτικά αδύνατο.

4. Σε περίπτωση που η τηλεκπαίδευση συνεχιστεί: Να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλε-εκπαίδευση, με παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (πρόσβαση στο διαδίκτυο, tablet, laptop). Καμία απουσία σε μαθητή, που είτε τον “πετούσε έξω” το σύστημα, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν για οικονομικούς λόγους. Διευκόλυνση των καθηγητών να έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν και άλλα προγράμματα για να ελαφρυνθεί το σύστημα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.