17 Νοέμβρη 2020: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ 14 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

Ποια είναι η κατάσταση στις ζωές μας;
Τα σχολεία μας δε θεωρούνται ασφαλή και η τηλεκπαιδευση κυριολεκτικά σέρνεται. Ακόμα μια σχολική χρονιά ειναι στον αερα.
Τα νοσοκομεία είναι γεματα, εχουν τελειώσει οι ΜΕΘ, οι γιατροί- νοσοκομοι έχουν εξαντληθεί.
Οι γονεις μας συνεχιζουν να πηγαίνουν στη δουλειά ο ένας πανω στον αλλον στα ΜΜΜ. Όσοι πάνε, δηλαδή,γιατί πολλοί είναι ήδη άνεργοι.

Η κυβέρνηση επιλέγει:
Να μην πάρει μέτρα για να είναι τα σχολεία μας ανοιχτα και ασφαλή, να μην ακούσει τους χιλιαδες μαθητες σε ολη την Ελλάδα που κινητοποιήθηκαν. Να μας πει: «αλήτες, κακομαθημενους και τεμπεληδες». «Εσείς φταίτε για την εξάπλωση της πανδημίας.» Να μας εκβιασει με απουσίες, αποβολές και εκβιασμούς.
Να μην ενισχυσει τα Νοσοκομεια με γιατρούς, νοσοκομους για να ανοίξει νεες ΜΕΘ, να μην ακούσει τους γιατρούς που φωνάζουν. Να τους πει: «υπερβολικούς που ζητανε να επιταχθουν και τα ιδιωτικά Νοσοκομεια.»
Να μην βαλει επιπλέον δρομολόγια στα ΜΜΜ, να μην πάρει μέτρα στους χώρους δουλειάς. Να πει στους εργαζόμενους: Να λέτε και ευχαριστώ! Φορέστε τη μάσκα σας, πηγαίνετε από το σπίτι στη δουλειά και απο τη δουλειά στο σπίτι και αν εξαπλωθεί ο ιος παλι εσεις θα φταιτε!

Τι αλλο επιλέγει, όμως;
Να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο! Που δεν ήταν απλα διαδηλώσεις μνήμης, αλλα είχαν και σύγχρονα μηνύματα διεκδικησης. Όταν μάλιστα σε αυτές τηρούνται ολα τα μέτρα!
Να χτυπήσει και να συλλαβει σημερα εκατοντάδες σε όλη τη χώρα που «τόλμησαν» να μην υπακούσουν!
ΝΑ ΣΥΡΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Συμπέρασμα;
Την κυβέρνηση την ενοχλεί, μάλλον πολύ περισσότερο το… «μικρόβιο» του αγωνα παρά… ο ιός covid19!
Θεωρεί την Υγεία μας κόστος… τα χρήματα ξέρει να τα δίνει αλλού!

ΥΓ.
Δεν μας σταματά τίποτα! Οι μαθητές δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις από την αρχη της χρονιάς για να διεκδικούμε τα αυτονόητα: Τα σχολεία να λειτουργούν και να είναι ασφαλή. Θα συνεχισουμε με όποιον τροπο μπορούμε και η φωνή μας θα δυναμώσει και θα ακουστεί ακομα περισσότερο!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.