Την κυβέρνηση την ενοχλεί το… “μικρόβιο” του αγώνα, όχι ο κορονοϊός!

Αυτές τις μέρες στον Πειραιά καλούνται διευθυντών σχολείων της πόλης σε Αστυνομικά Τμήματα, για να καταθέσουν σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις! Με εισαγγελική εντολή ζητάνε από τους διευθυντές να καταδώσουν αγωνιστές μαθητές, με πρόσχημα ότι έγιναν φθορές στα σχολεία μας όταν κάναμε τις κινητοποιήσεις μας.

Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι γεμάτα και οι γιατροί και οι νοσηλευτές ελάχιστοι. Την ώρα που τα σχολεία μας είναι κλειστά γιατί δεν έγιναν πράξη όσα διεκδικούμε. Την ώρα που η τηλεκπαίδευση είναι για κλάματα και μια ακόμα σχολική χρονιά βρίσκεται στον αέρα…

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την υγεία, τη μόρφωση και τη ζωή μας… ποινικοποιεί τους αγώνες μας και εκβιάζει τους καθηγητές μας!

Οι μαθητές απαντάμε:

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!

Υπεύθυνοι για τους δίκαιους αγώνες μας είμαστε όλοι και είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς! Τους αποφασίσαμε και τους οργανώσαμε συλλογικά, μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις και αποφάσεις.

Αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τις φθορές στα σχολεία μας είναι η κυβέρνηση! Γιατί κάθε χρόνο πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μας, κάνουμε μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια, με πλημμυρισμένες αυλές, κτίρια χωρίς αντισεισμική θωράκιση, χωρίς θέρμανση, σε πολυκατοικίες…

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μας να απαντήσουν το ίδιο. Να σταθούν στο πλάι μας.

Γιατί οι αγώνες μας είναι δίκαιοι. Γιατί οι αγώνες μας είναι αγώνες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, για το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόρφωση και στην υγεία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Comments are closed.