ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ (και στην Καισαριανή)

Οι μαθητές των σχολείων Καισαριανής αποφασίσαμε μετά από πολύμορφες κινητοποιήσεις την δημιουργία ενός τοπικού συντονιστικού. Το συντονιστικό Καισαριανής έχει ως κύριο στόχο την καλύτερη οργάνωση του αγώνα των μαθητών μέσα στα σχολεία μιας και η καθημερινότητα μας στην περίοδο της πανδημίας γίνεται όλο και δυσκολότερη με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Με τις ανακοινώσεις μας θα εκφράζουμε τις ανησυχίες των μαθητών και θα ασχολούμαστε με τα θέματα επικαιρότητας της Καισαριανής. Θα έχουμε επικοινωνία με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων μας. Στην προσπάθεια μας δεν είμαστε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε στο πλευρό μας τους γονείς και τους καθηγητές μας.

Μαθητές 1ου ΓΕΛ:

Το 1ο ΓΕΛ Καισαριανής από τις πρώτες κι όλας ημέρες ξεκίνησε κινητοποιήσεις όπως κατάληψη, δημιουργία πανό, κλπ. Η απάντηση ήταν άμεση από την δημοτική αρχή. Δημοσίευσε άρθρο στο οποίο υποστήριζε ότι οι μαθητές υποκινούνται από κομματικά φερέφωνα, πράγμα που συνεχίζει να υποστηρίζει. Αμέσως δημιουργήθηκε διαμαρτυρία και αγανάκτηση από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και γενικότερα άτομα που υποστήριζαν τον αγώνα των μαθητών. Η απάντηση από τους μαθητές ήταν και είναι ξεκάθαρη: Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Υποκινούμαστε από την ανευθυνότητα της κυβέρνησης μπροστά στον ιό. Θα συνεχίσουμε μέχρι να εκπληρωθούν τα αιτήματα μας.

Μαθητές 1ου ΓΥΜΝ:

Πριν από μισό μήνα περίπου κλείσαμε το σχολείο μας με κατάληψη για τρείς ημέρες κάτι το οποίο δυστυχώς δεν είχε και μεγάλο αποτέλεσμα στον τρόπο σκέψης κάποιων καθηγητών μας που δεν θέλανε να μας δώσουν ώρες από το μάθημά τους για να κάνουμε τις εκλογές για τα πενταμελή μας. Τελικά κάναμε εκλογές προσπαθήσαμε πολύ όλοι οι μαθητές αλλά τελικά τα καταφέραμε. Εκλογές για το δεκαπενταμελή μας κάναμε εκλογές πριν από τρείς ημέρες. Τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Μαθητές 2ου ΓΕΛ :

Στο σχολείο μας μόλις άρχισε η σχολική χρονιά βγήκε θετικός στον ιό ένας καθηγητής και στη συνέχεια και η διευθύντρια. Μετά από πίεση των καθηγητών ο ΕΟΔΥ αναγκάστηκε να κλείσει το σχολείο για 15 μέρες. Στην συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και κατάληψη 4 ημερών. Βρεθήκαμε με τον κύριο Κιτσέλη και του δώσαμε τα αιτήματα της κατάληψης ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα δώσει στην κυρία Ζαχαράκη. Στην συνέχεια προχωρήσαμε σε εκλογή 15μελούς και 5μελών Συμβουλίων και συνεχίζουμε δυναμικά.

Μαθητές 2ου ΓΥΜΝ:

Στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής μία εκπροσωπία μαθητών προσπάθησε και στο τέλος κατάφερε και έκλεισε το σχολείο με τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας . Τα παιδιά όπου συμμετείχαν στην κατάληψη έφτιαξαν πανό και ζητήσανε συνέλευση κάτι το οποίο γονείς και καθηγητές απαγόρευσαν. Επίσης πολλοί γονείς προσπάθησαν να απωθήσουν τα παιδιά τους από το να πουν την γνώμη τους και προσέβαλαν με χυδαίο τρόπο τα παιδιά που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Comments are closed.