ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ- ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΝΕΣ: ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ!

ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΟΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Η πανδημία είναι εδώ, και πιο δυνατή από την πρώτη φορά. Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. ΤΩΡΑ… πριν να είναι αργά! Κάθε μέρα ανακοινώνονται εκατοντάδες νέα κρουσματα. Κάθε μέρα κλείνουν νέα τμήματα και σχολεία σε όλη τη χώρα. Έχουν ξεπεράσει πια τα 1500…Υπάρχουν συμμαθητές μας, καθηγητές μας που μπαίνουν ο ένας μετα τον άλλον σε καραντίνα. Υπάρχει αναστάτωση στα σχολεία μας, ειδικά σε περιοχές που είναι περισσότερο επβαρυμένες.

Η κυβέρνηση, ΟΜΩΣ, εξακολουθεί να αρνείται να μας ακούσει.

Μάλιστα λένε (Μητσοτάκης, Κεραμέως, Χαρδαλιάς) πως τα σχολεία είναι ο πιο ασφαλής χώρος εν μέσω πανδημίας. Πως οι μαθητές κολλάνε μόνο στις βόλτες και στις πλατείες κορονοιίο και όχι μέσα στα σχολεία. Πως όλα λύνονται αποκλειστικά με τη χρήση μάσκας και την ατομική ευθύνη του καθένα από εμάς. Η πραγματικότητα, όμως, διαψεύδει την κυβέρνηση!

1. Οι μαθητές φοράμε τη μάσκα μας μέσα στην τάξη, τώρα και στο διάλειμμα. Τη φοράμε συνήθως και έξω. Δεν είμαστε γενικά ανεύθυνοι, ξέρουμε πως στα σπίτια τα δικά μας και των φίλων μας είναι ευπαθείς ομάδες, μεγαλύτεροι σε ηλικία καθηγητές μας κοκ. Αλλά μήπως αυτό μας προστατεύει στις μικρές αίθουσες με τους πολλούς μαθητές, που ειναι ο κανόνας στα σχολεία; Μας προστατεύει στα ΜΜΜ που μαζί με όλο το λαό είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον; Πως γίνεται να λέμε πως κολλάμε μόνο αν βγούμε στην πλατεία και όχι στο σχολείο; Το βράδυ και όχι το πρωί;

2. Λένε πως κάναμε καταλήψεις για να χάσουμε μαθήμα. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ. Συγκεκριμένα: Αν υπάρξει κρούσμα στο τμήμα ή στο σχολείο αυτά κλείνουν για μέρες. Αντί να γίνονται δωρεάν τεστ σε όλους και μέσα σε 3 μέρες το πολύ να μπορεί να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, μας στέλνετε για βδομάδες σπίτια μας. Εσείς θέλετε κλειστα σχολεία μάλλον!

3. Υπάρχουν προβλήματα και ασάφειες που μας γεμίζουν οργή και ανασφάλεια. Αν ένα παιδί αισθανθεί λίγο άρρωστο, πρέπει να κάνει τεστ από την τσέπη του μόνο του για να έρθει στο σχολείο. Αλλιώς να κάτσει σπίτι του, χωρίς να είναι ξεκάθαρο πως καλύπτονται οι απουσίες του. Ή να πάει σχολείο με κίνδυνο να κολλήσει τους συμμαθητές του, σε περίπτωση που είναι θετικός στον κορονοιό. Το ίδιο και με τους καθηγητες μας: κλείνει τμήμα λόγω κρούσματος αλλά οι καθηγητές – χωρίς δωρεάν τεστ- συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στο διπλανό τμήμα… ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ;

4. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, σαν να μην σας αρκούσε η οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα σπίτια μας, ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΠΑΛ! ΦΤΑΝΕΙ! ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ…

….Η πρώτη είναι να εμπιστευτούμε τα λόγια σας πως όλα είναι καλά και να αποδεχτούμε πως η μάσκα είναι η μόνη προστασία.

…. Η δεύτερη είναι να εμπιστευτούμε την πραγματικότητα μας και να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΩΣ: Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Διαλέγουμε τη δεύτερη επιλογή. Γιατί μέτα από 1,5 μήνα διαρκών μαθητικών κινητοποιήσεων βγαίνουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι και πεισμωμένοι, γιατί ξέρουμε πως έχουμε τη δύναμη, το δίκιο μας να γίνει πράξη.

Γιατί αποδείξαμε:

Ότι οι μαθητές έχουμε τη δύναμη, μέσα στα σχολεία μας να συζητάμε, να οργανώνουμε τον αγώνα μας, να διεκδικούμε. Αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις σχολείων, οι δεκάδες συντονιστικές που φτιάχτηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής.Οι δεκάδες πρωτοβουλίες που πήραμε στα σχολεία μας,με τη δημιουργία πανό, σκετς, video.

Ότι ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα, όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί. Έτσι αποδείξαμε, ότι μας φοβούνται και μας υπολογίζουν.Καταφέραμε να κάνουμε το Υπουργείο να μας ακούσει. Έχουμε καταφέρει σε δεκάδες σχολεία να λυθούν σημαντικά μικροζητήματα που αφορούν κατά βάση τον χωρισμό τμημάτων και την καθαριότητα.

Ότι ο αγώνας μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια και μαζικότητα. Έχει διάρκεια γιατί δεν υποχωρούμε, μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας. Έχει μαζικότητα, γιατί έχουμε κοινά προβλήματα, κοινές ανάγκες, ξέρουμε όλο και περισσότεροι μαθητές πως μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, όταν είμαστε μια γροθιά.

Ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει. Είτε με καταστολή, είτε με εισαγγελείς, με αστυνομία και συλλήψεις, με εκβιασμούς και τηλεαπουσίες, οι μαθητές δεν μασάμε. Όλες οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό.

-Ότι έχουμε κριτήριο και σκέψη. Ζούμε καθημερινά το άγχος και την ανασφάλεια. Γνωρίζουμε καλά ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που μας έβγαλε στο δρόμο. Είναι αυτοί, που επιλέγουν να δώσουν λεφτά σε πολεμικούς εξοπλισμούς και να αφήνουν εμάς και τις οικογένειες μας ξεκρέμαστους.

-Ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε στο πλευρό μας τους γονείς μας, τους εκπαιδευτικούς, την κοινωνία όλη, που όλο αυτό το διάστημα αγωνίζονται μαζί μας, διεκδικούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ- ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!

Απαιτούμε:

 • Δωρεάν και μαζικά τεστ στα σχολεία που εμφανίζεται κρούσμα.

 • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

 • Προσλήψεις καθηγητώννα καλυφθούν όλα τα κενά.

 • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

 • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

 • Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.Με όλους αυτούς τους τρόπους θα μπορέσει να λυθεί και το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα.

 • Να παρθούν πίσω όλες οι εκδικητικές τηλε-απουσίες που μπήκαν τον τελευταίο μήνα σε αγωνιστές μαθητές.

 • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

 • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Να αποσυρθεί από την Α’ Λυκείου των ΕΠΑΛ.

 • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

 • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν ψυχαγωγικέςεκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες στη θέση των σχολικών εκδρομών.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΝΕΣ- ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

1.Πέμπτη και Παρασκευή δράσεις στα σχολείασε όλη τη χώρα: αποχές, διαμαρτυρίες, καθιστικές διαμαρτυρίες, πανό, επιστολές…Θα μαζεύουμε λίστα με όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν και αποφασίσουν.

2. Να μεγαλώσει ο συντονισμός ανάμεσα στα σχολεία. Να φτιαχτούν δεκάδες νέα συντονιστικά σχολείων, τώρα που ολοκληρώνονται μαθητικές εκλογές.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.