ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ! ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη. Δεν ανακοίνωσε όμως πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, με ποια προετοιμασία, με τι μέτρα προστασίας θα πάμε στα σχολεία μας, αν θα έχουμε περισσότερους καθηγητές, αν θα έχουμε προσωπικό καθαριότητας, τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες, τι θα γίνει με την ίδια την προστασία της υγείας όλων μας! Την ίδια στιγμή σχολίασε πως αν οι μαθητές πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκες (τις οποίες θα πληρώνουμε και μόνοι μας.. μην δώσουν ούτε 10 λεπτά για τους μαθητές), τότε δεν θα έχουμε διασπορά του ιού!

Ενώ δεν πήραν κανένα μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, με τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, με την αξιοποίηση σχολικών μονάδων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, μας ζητάνε να κρατάμε αποστάσεις μέσα σε αίθουσες κλουβιά. Δεν εξασφαλίζουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει συχνός και καλός καθαρισμός. Δεν έκαναν ούτε μία νέα πρόσληψη καθηγητή για να μειωθεί η αναλογία καθηγητών- μαθητών στην τάξη.

Σπατάλησαν όλο το χρόνο που είχαν από τον Ιούνη χάρη στις τεράστιες θυσίες των οικογενειών μας, είτε για να κάνουν πατασαβουρόχαρτο για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και εφοπλιστών τα μέτρα προστασίας της υγείας (χωρητικότητες αεροπλάνα, πλοία, άνοιγμα συνόρων κτλ), είτε για να μας κατηγορούν πως εμείς φταίμε για τη έξαρση του ιού!

Καλά δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από το Υπουργείο Παιδείας που ψήφισε Τράπεζα Θεμάτων και κάμερες στην τάξη εν μέσω πανδημίας…

Και μέσα σε όλα έχουμε και κάτι ψεκασμένους που κυκλοφορούν και λένε “Να μην ανοίξουν τα σχολεία ποτέ” ή “Να πάμε χωρίς μάσκα”, κάνοντας τη χάρη στην κυβέρνηση και στην Κεραμέως να μην αναγκαστεί να πάρει ούτε ένα μέτρο προστασίας για τους μαθητές, πόσο μάλλον να συνεχίσει να κατηγορεί την νεολαία για ανευθυνότητα και να τη βγάζει λάδι!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ:

1. Να απολυμανθούν με τον ενδεδειγμένο ιατρικά τρόπο όλα τα σχολεία πριν να ανοίξουν.

2. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας κατά το άνοιγμα των σχολείων με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

3. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.

4. Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

5. Να καταργηθεί κάθε νομοθετική διάταξη που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

6. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο. Να την πάρουν πίσω, όπως την έφεραν στα κλεφτά εν μέσω πανδημίας.

7. Όπου απαιτείται η μεταφορά μαθητών με ΜΜΜ, ειδικά Μουσικών- Καλλιτεχνικών σχολείων και ΕΠΑΛ λόγω απόστασης, να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση τους με περισσότερα δρομολόγια διαφόρων μέσων.

8. Σε σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα να εξασφαλιστούν άμεσα άλλοι κατάλληλοι χώροι.

Καλούμε τους μαθητές σε κάθε σχολείο μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια, τις Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά και πόλη να οργανώσουν από τώρα τη διεκδίκηση μας μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.