Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας!Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη (18 Δεκέμβρη) δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγοπούλα και μεταναστόπουλα που ήδη είναι ή θα έρθουν στα σχολεία μας.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι παιδιά που όπως και εμείς ονειρευόμαστε και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, γι αυτό και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Ο μόνος λόγος που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα είναι γιατί ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους είτε από πολέμους είτε από άσχημες οικονομικές συνθήκες και προσπαθούν εδώ να κάνουν μια νέα αρχή κόντρα σε όσους μετατρέπουν την  πατρίδα τους σε εμπόλεμη ζώνη.

Δεν είμαστε αδιάφοροι για τον πόνο και τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων. Δε δεχόμαστε να συνηθίσουμε να βλέπουμε εικόνες θαλασσοπνιγμένων παιδιών, στοιβαγμένων προσφύγων σε σκηνές και κοντέινερ, να ακούμε ειδήσεις για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους που τους οδηγούν ως και το θάνατο.

Κάνουμε το καθήκον μας και για τους νέους μαθητές των σχολείων μας! Υψώνουμε τοίχο αλληλεγγύης και υπεράσπισης. Το έχουμε ξανακάνει και θα το ξανακάνουμε!

Είμαστε στο πλευρό τους! Άλλωστε, πολλοί από εμάς, έχουμε γονείς που ήρθαν στην Ελλάδα ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή. 

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε ρατσιστική και φασιστική αντίληψη. Τέτοιες αντιλήψεις έχουν μόνο σκοπό να διαχωρίσουν τους μαθητές μεταξύ τους ενώ στην ουσία μαζί θα μαθαίνουμε, μαζί θα ονειρευόμαστε, μαζί θα παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή σε αυτή την χώρα. 

 Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ! ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Στα πρόσωπά τους βλέπουμε τους αυριανούς μας φίλους κι όχι εχθρούς. 

Εμείς δεν ξεχωρίζουμε χρώματα, έχουμε αχρωματοψία 

ΛΕΞ

 

Comments are closed.