Ανακοίνωση για την Παναττική Συνάντηση μαθητών!

Κυριακή 8 Δεκέμβρη στο σχολικό συγκρότημα της Γκραβας μαζευτήκαμε μαθητές από πάνω απο 40 σχολεία της Αθήνας (Γυμνάσια, Λύκεια, Επαλ και Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία).
Ανταλλαξαμε πείρα από την έως τώρα δράση μας στα σχολεία μας, στα μαθητικά μας συμβούλια, για τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει απο την αρχή της χρονιάς σε διάφορα σχολεία και γειτονιές της Αθήνας.  Για την μεγάλη πανελλαδική πορεία στις 4 Νοέμβρη που έγινε κόντρα σε πολλά εμπόδια που συναντήσαμε!
Ανταλλάξαμε γνώμες για το πώς θα γίνουν πιο πολλα τα σχολεία και οι μαθητές που μέσω των μαθητικών τους συμβουλίων συντονίζουν τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους ετσι ώστε να γίνεται πιο δυνατή η φωνή τους. Ιδιαίτερα, πως θα αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά, μαζί και με τους συλλόγους γονέων οπου είναι δυνατό, τα εμπόδια που μας βάζουν διευθυντές και ορισμένοι καθηγητές στην προσπάθεια μας να διεκδικήσουμε το σχολείο που έχουμε ανάγκη.
Σκεφτηκαμε ιδέες, τρόπους και δράσεις για να ενημερώνονται και συμμετέχουν ακομα περισσότερα σχολεία, όπως συναυλίες, τουρνουά και άλλες δραστηριότητες μέσα η έξω απο τα σχολεία μας.
Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ολοι στα σχολεια μας, όπως κενά στους καθηγητές, άθλιες κτηριακές υποδομές και ελλείψεις σχολικού εξοπλισμού. Μας απασχόλησε ειδικά η αγωνιστική  ετοιμότητα που θα πρέπει να δείξουμε για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και την καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου και ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
 Με τη δύναμη που μας δίνει ό,τι έχουμε καταφέρει με τους αγώνες μας τοσα χρόνια (απόσυρση προηγούμενης Τράπεζας Θεμάτων, μη κατάργηση των επαναληπτικων εξετασεων, κατάκτηση του 10% εισαγωγής απο τα ΕΠΑΛ, καθυστέρηση του νομοσχεδίου Γαβρογλου επι έναν χρονο)  είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.
Γιατί το «σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» είναι δικαίωμα κάθε μαθητή. Δε θα σταματησουμε να αγωνιζομαστε συντονισμένα και ενωμένα κόντρα στην υποβάθμιση του σχολειου μας, κόντρα σε κάθε κυβέρνηση που το κάνει χειρότερο. Για σύγχρονα και πραγματικά δωρεάν σχολεία που να μορφώνουν ολόπλευρα κα ουσιαστικά όλους τους μαθητές, που μας δίνουν ολοκληρωμένη γνώση, δεν είναι ακριβά εξεταστικά κέντρα «καλύτερης παπαγαλίας».
Τελος, εκλέξαμε την νέα, φετινή Συντονιστική μας Επιτροπή!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
Αποφασίσαμε για την συνέχεια:
1. Μεταφέρουμε στα μαθητικά μας συμβούλια και στα σχολεία μας τη συζήτηση που εγινε,το κλίμα, τις αποφάσεις που πήραμε.
2. Ενημερώνουμε 5μελη και 15μελη και απο αλλα σχολεία για τον συντονισμό, για να απλώνει συνεχώς και σε περισσότερα.
3. Στις 18 Δεκέμβρη Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη οργανώνουμε στα σχολεία μας δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες συμμαθητές μας. Γιορτές, γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας, προβολή ταινιών, αθλητικούς αγώνες, συλλογή τροφίμων και αλλων αναγκαίων ειδών!
4. Είμαστε σε ετοιμότητα για προκήρυξη νεας πανελλαδικής πορείας μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε περαιτέρω εξαγγέλιες για το νομοσχέδιο.

Comments are closed.