Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας για το πολύνεκρο ναυάγιο των προσφύγων στους Παξούς

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!

ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ!!!

Μας γεμίζει θλίψη το γεγονός ότι σήμερα Σάββατο μάθαμε ότι στο νοσοκομείο της πόλης μας, στην Πρέβεζα έφτασαν πρόσφυγες που στην προσπάθειά τους να ζήσουν καλύτερα είχε σαν αποτέλεσμα το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν να ναυαγήσει. Το τραγικό αυτό περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν ακόμα και νεκροί, 12 στον αριθμό μέχρι στιγμής. Μας γεμίζει όμως και οργή γιατί ξέρουμε πολύ καλά ποιοί έχουν την ευθύνη για αυτή την κατάσταση που φτάνει ακόμα και στο σημείο να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Είναι η σημερινή κυβέρνηση που όπως και η προηγούμενη βάζουν το χέρι τους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που για τα κέρδη των λίγων κάνει πολέμους, ξεριζώνει λαούς, φτάνει στο σημείο ακόμα και να σκοτώνει.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι μαθητές στην Πρέβεζα, μέσα από τη Συντονιστική μας Επιτροπή, μέσα στα σχολεία μας, στα 5μελή και 15μελή, έχουμε συζητήσει και έχουμε πάρει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα του πολέμου. Γιατί ξέρουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς, γιατί ξέρουμε ότι οι λίγοι για τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και για τον πλούτο που έχουν οι χώρες θυσιάζουν τους λαούς. Γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν απαίσιοι όπως ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης που περιμένουν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο απέναντι στα θύματα του πολέμου, όπως έκανε και σήμερα όταν έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό… 

Τους το λέμε καθαρά και το φωνάζουμε…

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!

Γι’ αυτό όλοι μας, σε κάθε σχολείο, από τη Δευτέρα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (ρούχα, είδη υγιεινής, τρόφιμα) και τα παραδίδουμε στο hotspot της περιοχής μας, στη Φιλιππιάδα ή σε όποιο άλλο μέρος πάνε οι πρόσφυγες. 

Να φτάσει το μήνυμα ΠΑΝΤΟΥ, σε ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σταματήσει όπως λένε οι στίχοι του ποιητή Βάρναλη: «ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ Τ΄ΑΦΕΝΤΗ ΤΟ ΦΑΙ»  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Comments are closed.