Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πετρούπολης για την κατάσταση σε 1ο και 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης: Όχι στη δήθεν λύση των «απογευματινών μαθημάτων»!

Όχι στη δήθεν λύση των «απογευματινών μαθημάτων»!

Οι μαθήτριες και μαθητές της Πετρούπολης λέμε ξεκάθαρα προς όλους ότι δεν θα ανεχτούμε εμείς και οι συμμαθητές μας από το 1ο και το 2ο ΓΕΛ την απαράδεκτη δήθεν λύση των «απογευματινών μαθημάτων».

Ο σεισμός της 19ης Ιουλίου ανέδειξε την τραγική κατάσταση των σχολικών υποδομών και την απουσία μέτρων και ελέγχων αντισεισμικής προστασίας. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ανάγκες και η ζωή των μαθητών αντιμετωπίζονται από το κράτος και τις κυβερνήσεις ως κόστος. 

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Δείχνουμε αλληλεγγύη στους συμμαθητές μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη δική τους θέση. Το πρόβλημα της απουσίας αντισεισμικής προστασίας στην περιοχή μας (που ως γνωστόν είναι σεισμογενής) αφορά όλα τα σχολεία στην περιοχή και όχι μόνο.

Ας μας πουν αυτοί που τολμούν να μας προτείνουν να κάνουμε απογευματινά μαθήματα αν θα δέχονταν οι ίδιοι για τα δικά τους παιδιά αυτή τη «λύση».

Δεν φτάνει που δίνουμε ένα σωρό λεφτά σε φροντιστήρια τα απογεύματα για να περάσουμε σε μια σχολή…

Δεν φτάνει που δίνουμε ένα σωρό λεφτά για να μπορούμε να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, ένα άθλημα ή ένα μουσικό όργανο…

Δεν φτάνει που το σχολείο δεν μας παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση σε όλα τα επίπεδα…

…Τώρα μας φέρνουν τούμπα όλη τη ζωή μας κι από πάνω μας λένε ότι αυτό είναι μία λογική λύση «γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». Ούτε εμείς «μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» έτσι όπως έχουν καταντήσει το πρόγραμμα και τη ζωή μας!

  • Απαιτούμε να βρεθεί προσωρινή λύση ώστε όλοι οι μαθητές να κάνουν κανονικά πρωινά μαθήματα σε ασφαλή και φυσιολογικό χώρο, όπως αρμόζει σε εμάς και τους καθηγητές μας. Καμία λύση «έκτακτης ανάγκης» που θα προκαλεί επιπλέον αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις ζωές μας.
  • Απαιτούμε άμεσα να επισκευαστεί το σχολείο μας με λεφτά του κράτους αφού οι γονείς μας πληρώνουν τεράστιους φόρους κάθε λίγο και λιγάκι.
  • Απαιτούμε να ελεγχθούν όλα τα σχολεία και να πιστοποιηθεί ότι είναι κατάλληλα και ασφαλή για τη ζωή μας αφού σίγουρα κάποτε θα ξαναγίνει σεισμός.

Πετρούπολη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα «έναρξης» της νέας σχολικής χρονιάς…

Υ.Γ. Με βάση τις γνώμες των συμμαθητών μας, τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα του αγώνα μας, τις κινητοποιήσεις και τις υπόλοιπες ενέργειές μας…Να μην ανεχτούμε την κοροϊδία!

Comments are closed.