Όχι στη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Πάρτε τον καρκίνο από τη γειτονιά μας!

Οι μαθήτριες και μαθητές από τα σχολεία των Άνω Λιοσίων δεν θα κάτσουμε στ’ αυγά μας βλέποντας τα σχέδια για τη δημιουργία νέας χωματερής και μάλιστα δίπλα στα σπίτια του οικισμού Γεννηματά 2.

Στις γειτονιές μας τα ποσοστά του καρκίνου που σκοτώνει τους δικούς μας ανθρώπους έχουν αυξηθεί κατά 31,7% τα τελευταία χρόνια, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από την υπόλοιπη Αττική.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η νέα χωματερή σχεδιάζεται να φιλοξενήσει ακόμα 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπιδιών για τα επόμενα τουλάχιστον 3,5 χρόνια!

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!

Ξέρουμε ότι η προηγούμενη περιφερειάρχης, Δούρου, που υποσχόταν το κλείσιμο της χωματερής, μέσα στο κατακαλόκαιρο και λίγες μέρες πριν φύγει, υπέγραψε όχι απλά να μην κλείσει, αλλά να επεκταθεί κι άλλο. Έκανε δηλαδή δώρο στον σημερινό περιφερειάρχη, Πατούλη, ώστε να μη λερώσει αυτός τα χέρια του με τη δική του υπογραφή. 

Δεν τσιμπάμε στα παραμύθια του Δημάρχου / Βασιλιά της Χωματερής Παππού που στήριξαν τα κόμματα της σημερινής και της χτεσινής Κυβέρνησης.

Ξέρουμε ότι αδιαφορούν για τη ζωή των οικογενειών μας, ξέρουμε ότι προστατεύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κάνουν μπίζνες με τα σκουπίδια, ξέρουμε ότι η δουλειά τους είναι να μας λένε ψέματα και να μας καθησυχάζουν.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην γίνει ακόμα ένα έγκλημα ενάντια στις οικογένειές μας.

Παλεύουμε μαζί με τους συμμαθητές μας, τους καθηγητές και τους γονείς μας, μαζί με όλους τους κατοίκους του δήμου μας κόντρα σε αυτό το νέο αίσχος!

  • Καλούμε τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές μας να συμμετέχουμε στη σύσκεψη των Σωματείων – Συλλόγων και Φορέων της Δυτικής Αττικής την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στα Γραφεία του Συλλόγου Κατοίκων Γεννηματά 2 (Σπύρου Λούη & Στέλιου Μυγιάκη) με θέμα τον αγώνα μας ενάντια στη δημιουργία κι άλλου ΧΥΤΑ μες στα σπίτια μας.
  • Καλούμε όλα τα σχολεία της περιοχής μας σε 2ήμερες καταλήψεις στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Τις επόμενες μέρες ανάλογα με τις ιδέες που θα πέσουν θα αποφασίσουμε και τα υπόλοιπα.
  • Στις εκλογές για τα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια σε λίγες ημέρες, φτιάχνουμε σοβαρά και αποφασισμένα συμβούλια ώστε να βοηθήσουν κάθε σχολείο να παλέψει για τα δικαιώματά του, να συντονιστεί με τα υπόλοιπα σχολεία και με γονείς – καθηγητές. Τα μαθητικά συμβούλια είναι η δύναμή μας, δεν ψηφίζουμε μόνο στο χαβαλέ.

Μαθήτριες και μαθητές από  Λύκεια και Γυμνάσια των Άνω Λιοσίων

11 Σεπτεμβρίου 2019

Comments are closed.