Θέλουμε σχολείο να μορφώνει, κόντρα στις ανάγκες μας οι δικοί σας νόμοι!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χθες, Μεγάλη Τρίτη,  ψήφισε τελικά το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου που κάνει χειρότερο το σχολείο μας, με περισσότερη ύλη, περισσότερες εξετάσεις,  λιγότερες επιλογές και λιγότερη γνώση. Είναι αδίστακτοι!

Ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό το έκαναν γιατί δε τους καίγεται καρφί για εμάς και τις οικογένειές μας, για το τι ζόρια τραβάμε στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε ολόπλευρα, να περάσουμε στη σχολή που επιδιώκουμε. Και τι να περιμέναμε, άλλωστε, από έναν Υπουργό Παιδείας που είναι φιλαράκι με τους μεγαλοφροντιστηριάρχες και τους ιδιοκτήτες πανάκριβων κολλεγίων.

Ξέρουμε, επίσης, πολύ καλά πως αυτό το νομοσχέδιο πέρασε, γιατί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, βρίσκουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφίζουν τέτοια νομοσχέδια, όπως και άλλα, για παράδειγμα τα μνημόνια, μέτρα που κόβουν τους μισθούς των γονιών μας, τις συντάξεις των παππούδων μας.

Ξεχνούν όμως, πως δεν έχουν την πλειοψηφία των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, που βρεθήκαμε όλη τη χρονιά απέναντί τους!

Ο αγώνας που δώσαμε ήταν και είναι δίκαιος, γιατί δίκαια είναι τα συνθήματα μας: ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ – ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ

Ο αγώνας που δώσαμε οι μαθητές, και φέτος, σαν μια γροθιά, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά:

  • Εκατοντάδες καταλήψεις.
  • Πάνω από 20.000 μαθητές στο δρόμο.
  • Εκατοντάδες πορείες, κινητοποιήσεις.
  • Πανό, συνθήματα, γκράφιτι…
  • Συναυλίες.
  • Νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε πόλεις και γειτονιές της Αθήνας…

Αυτά ήταν που καθυστέρησαν έναν ολόκληρο χρόνο ένα προαποφασισμένο από καιρό νομοσχέδιο. Που ανάγκασαν την κυβέρνηση να το σκεφτεί ξανά και ξανά και να το φέρει τελικά σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, όπως έχει κάνει και σε άλλα νομοσχέδια…

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γαβρόγλου αυτά κάνουν πως δεν τα βλέπουν, εμείς ξέρουμε καλά πως αυτή είναι η δύναμη μας. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που συζητάμε, κινητοποιούμαστε, διεκδικούμε μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

Και επειδή, εμείς οι μαθητές αυτό το Νομοσχέδιο και αυτό το σχολείο το έχουμε καταψηφίσει, δηλώνουμε: Η τελευταία λέξη θα είναι δική μας!

#ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ_ΤΡΕΜΕ

Comments are closed.